Tønseth tapte bronsen på oppløpet da Vylegzjanin tok VM-gull

Russeren spurtet inn til gull - ingen norske medaljer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Få reaksjoner fortløpende i Camp Falun

 Maksim Vylegzjanin fikk endelig sitt individuelle VM-gull da han lørdag spurtet inn til seier foran Dario Cologna og Alex Harvey.

Tapte bronsen på oppløpet
Didrik Tønseth lå lenge an til å ta bronsemedaljen, men ble hentet inn og spurtslått av Alex Harvey på oppløpet.

Dermed endte han opp på den sure fjerdeplassen i sitt aller første VM-løp.

Niklas Dyrhaug endte opp på sjuendeplass, mens Petter Northug jr. gikk inn til ellevteplass.

Etter løpet var det en skuffet Tønseth som traff pressen.

– Det er jævlig kjedelig. Men ser jeg på de to siste årene har det gått rest vest begge gangene. Nå får jeg en fjerdeplass i debuten. På en måte er jeg fornøyd, for det er et bra løp. Men en fjerdeplass betyr jo ingenting  – hverken for meg eller noen andre, sier han.

Til TV 2 forteller Tønseth at han nå retter blikket fremover.

– Dette var jo var jo egentlig ikke min øvelse. Jeg er her for å gå klassisk. Formen er bra, men jeg var jo klar over at ikke jeg hadde spurten. Det var tett, men jeg må nok ta noen flere armhevinger når jeg kommer hjem, sier han.

Røthe brøt
Northug la seg i kjent stil et stykke bak i feltet på den klassiske delen. Samtidig ledet Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug an helt fremst i feltet. Sjur Røthe som erstattet en syk Martin Johnsrud Sundby, slet helt på halen og valgte til slutt å bryte løpet.

Feltet lå fortsatt samlet på den klassiske delen. Sølvvinner fra sprinten, Alex Harvey lå stadig helt fremst og dro på feltet.

Cologna satte opp farten - Northug falt av
Farten ble gradvis skrudd opp, og inn på siste runden var alle de store kanonene samlet. Men i mørdarbakken rykket Dario Cologna og fikk følge av Maksim Vylegzjanin. Trioen fill en luke ned til Northug og resten av de største konkurrentene.

– I dag hadde jeg ikke nok til å svare i mørderbakken. Det gikk fort fra start, og da Dario satte fart var det drømmescenario for Vylegzjanin som var sterk nok til å bli med. Jeg hadde ikke nok sprut i beina til å henge med i dag , sier Northug til TV 2.

Den luken var det nemlig bare Alex Harvey som klarte å tette. Kanadieren hentet inn trioen og sikret bronsen foran Tønseth.