POSERTE: Ubaydullah Hussain (t.v) poserte på gravplassen i Brøndby sammen med salafisten Adnan Avdic. Foto: REUTERS/Jens Astrup.
POSERTE: Ubaydullah Hussain (t.v) poserte på gravplassen i Brøndby sammen med salafisten Adnan Avdic. Foto: REUTERS/Jens Astrup.

Her poserer Ubaydullah Hussein i København-terroristens begravelse

Den norske islamisten var en av 500 som fulgte terroristen til graven.

Hussein møtte opp sammen med den kjente danske islamisten Adnan Avdic, som i et intervju med danske BT sa at danskene selv er skyld i terrorangrepene.

Det har fredag kveld ikke lyktes TV 2 å få en kommentar fra Ubaydullah Hussein om hans deltakelse i begravelsen av Omar Abdel Hamid El-Hussein.  

El-Hussein gikk til angrep på Krudttønnen kulturhus der han drepte en person, før han senere lørdag kveld forrige helg skjøt og drepte en vakt ved en synagoge.

Avdic forklarte at han var i begravelsen for å vise respekt.

– Jeg var her for å vise min respekt for familien. Jeg kjente ham ikke, dessverre, og jeg har ikke møtt ham, dessverre, sa Avdic til BT.

Syklet rundt i København

Tidligere i dag gikk politiet ut med nye bilder av El-Hussein, syklende rundt i København sentrum etter angrepet på Krudttønnen.

Ifølge politiet syklet han rundt i Strøget og forbi synagogen han senere på natten angrep, for å rekognosere.

– Det er vårt inntrykk at han har vært i området for å rekognosere før skuddangrepet, siden han sykler frem og tilbake, blant annet i Købmagergate, og dermed passerer Krystalgade, hvor han har hatt fritt utsyn til vakten og politifolk på stedet, sier politimester Jørgen Skov i en pressemelding.