Her er de ti verste straffekranglene

Selv Mario Balotellis straffestjeling er langt unna toppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mario Balotelli er utvilsomt en av nåtidens mest kontroversielle fotballspillere. Mot Besiktas stjal han ballen, straffesparket og overskriftene. Italieneren er derimot langt fra å være den første som gjør det. The Mirror har laget en oversikt over de ti verste straffekranglene. Selv om Balotelli i går vant kampen for Liverpool, topper han på ingen måte denne listen.

Er du enig i rangeringen? Savner du noen situasjoner? Si din mening nederst i artikkelen!

10. Cristiano Ronaldo og Carlos Tévez, 2007
Få personer i verden er mer egoistiske enn en spiss som har scoret to mål. Tanker om målgivende, hardt arbeid og støttepasninger erstattes av tanken om å fullføre et hat trick. Det var også tilfellet da tomålsscorer Carlos Tévez prøvde å ta ballen fra Cristiano Ronaldo, da Manchester United ledet 3-1. Men er det én mann du ikke tar fra ballen, så er vel det Ronaldo. Portugiseren endte naturligvis med å ta straffen- og satte den selvfølgelig.

RONALDO-SHOW: Carlos Tévez fikk ikke mye tillit hos portugiseren. Foto: AP Photo/Jon Super
RONALDO-SHOW: Carlos Tévez fikk ikke mye tillit hos portugiseren. Foto: AP Photo/Jon Super

9. Paolo Di Canio og Frank Lampard, 2000
Dersom man snakker om gode straffetakere vil det være en liten skandale å unngå Frank Lampard. Den nåværende Manchester City-spilleren er blant de mest meritterte spillerne i ligaen, men tilbake i 2000 var ting annerledes. Mot Bradford slet West Ham stort frem til de fikk straffespark. Frustrasjonen hadde spredd seg i laget, og Di Canios lunte var blitt enda kortere. Det fikk Lampard merke. Italieneren regelrett rappet ballen fra den unge Lampard, før han pekte på engelskmannen fra kloss hold. Di Canio scoret på straffen, plukket opp ballen og løp bort til Lampard - hvor han igjen ga ham en advarende pekefinger.

HISSIG: Paolo Di Canio er kjent for å være i overkant ærlig noen ganger. Foto: Owen Humphreys
HISSIG: Paolo Di Canio er kjent for å være i overkant ærlig noen ganger. Foto: Owen Humphreys

8. Frank Lampard og Didier Drogba, 2010
Samme mann igjen involvert, men ti år senere. Denne gangen ville ikke Lampard stå og se dum ut etter å ha blitt fratatt ballen. Riktignok ble han her selv felt, men Didier Drogba prøvde seg så godt han kunne å overbevise den daværende 31-åringen om at han var rett mann, men fikk avslag. Det hører med til historien at det ble en lykkelig slutt for blåtrøyene. Lampard scoret, Drogba fikk sette straffen de fikk i andre omgang og Wigan ble knust 8-0 på en dag Chelsea vant ligagullet.

GODE VENNER: Det endte bra for både Droga og Lampard mot Wigan. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis
GODE VENNER: Det endte bra for både Droga og Lampard mot Wigan. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis

7. Pep Guardiola og Arjen Robben, 2013
Vi kan avsløre at Robbens straffekrangling er den eneste i kåringen hvor en trener er involvert- og da er det jo kult at en mann som Pep Guardiola var medvirkende. Robben hadde plukket opp ballen og var klar for å notere seg for en ny pinne i målstatistikken, men den innflytelsesrike spanjolen på sidelinjen ville det annerledes. Det fikk Robben til å rase. Nederlenderen kastet i fullt sinne ballen vekk, men det brydde Thomas Müller seg lite om - og scoret.

HELT SJEF: Ingen tvil om at Guardiola bestemmer over Robben. Foto: AFP PHOTO
HELT SJEF: Ingen tvil om at Guardiola bestemmer over Robben. Foto: AFP PHOTO

6. Mario Balotelli og Jordan Henderson, 2015
Kanskje kom ikke denne høyere opp på listen fordi vi er vant med at Balotelli lager show både på og utenfor banen. 84 minutter var spilt og Jordan Ibe går i bakken. Kaptein Henderson skyter frem brystkassen og tror han vil bli helten som sender Liverpool i ledelsen mot Besiktas. Da har han glemt at en italiener har kommet inn fra benken. «Super-Mario» argumenterer til seg ballen mens Daniel Sturridge vikarierer som fredsmegler- trolig for første og siste gang. Selvsagt scorer Balotelli, og blir Liverpools helt den kvelden. I ettertid får han støtte av Brendan Rodgers, men refs av Steven Gerrard.

5. Patjim Kasami og Orlando Sá, 2011
På femteplass er kåringens mest ukjente duo. Kanskje er det fordi utfallet av straffekrangelen var så pinlig at de har holdt en lav profil i ettertid. Ifølge Fulham-trener Martin Jol var Sá lagets straffetaker, men det hadde ikke Kasami fått med seg før kampen mot Chelsea. Det ble derfor ekstra surt da han stjal straffesparket, bommet og i tillegg endte med å få en bot på 5000,- for det hele.

AVKLEDD: Riccardo Saponara drar Patjim Kasami. Spilleren får nok ikke ta så mange flere straffer i fremtiden. Foto: Darren Calabrese
AVKLEDD: Riccardo Saponara drar Patjim Kasami. Spilleren får nok ikke ta så mange flere straffer i fremtiden. Foto: Darren Calabrese

4. Pablo Osvaldo og Francesco Totti, 2013
Det skal godt gjøres at en straffekrangel blir verre enn at det resulterer i bom og bot, men Osvaldo klarte i 2013 kunststykket. Spissen stjal ballen fra Roma-legenden Totti og toppet det hele med å bomme. Roma tapte dermed 3-1 mot Sampdoria. PS: Den neste sesongen var Osvaldo Southampton-spiller.

FØR STRAFFEN: Daniel Osvaldo klemmes av Francesco Totti et halvår før straffemissen. Foto: AFP PHOTO / FABIO MUZZI
FØR STRAFFEN: Daniel Osvaldo klemmes av Francesco Totti et halvår før straffemissen. Foto: AFP PHOTO / FABIO MUZZI

3. Kevin Mirallas og Leighton Baines, 2015
Venstrebeinet til Baines er blant Europas mest treffsikre på dødballer. Det betyr at dersom du skal foran ham i straffekøen, så stilles det nesten krav til at straffen må sitte i krysset. Det vet Kevin Mirallas nå. Men da 27-åringen rappet ballen, og etter mye tvil fikk muligheten, viste han hvorfor Baines fremover kommer til å ta samtlige Everton-straffer. Mirallas bommet, og på sidelinjen sto Everton-manager Roberto Martínez og knapt trodde det han så. Kampen mot West Bromwich endte målløst.

2. Jonathan De Guzman og Nathan Dyer, 2013
Det var dagen Swansea-supporterne hadde sett fram til siden klubben ble stiftet. Svanene møtte Bradford i Ligacupens finale og ledet 3-0. Da synes banens minste mann at stemningen var litt i overkant god, og bestemte seg for å skape litt kvalm- igjen på grunn av drømmen om et hat trick. Nathan Dyer prøvde desperat å rappe til seg ballen, samtidig som han brukte alt han hadde lært om retorikk- til ingen nytte. Jonathan de Guzman scoret til tross for oppstyret. Forhåpentligvis sitter noen igjen med minnene om at Swansea faktisk vant 5-0, og ikke bare tanken på den kontroversielle oppførselen til Nathan Dyer.

1. Marcello Trotta og Kevin O'Connor, 2013
Det er ingen i nærheten av Marcello Trotta. Han kan bli president, tryllekunstner eller verdens beste fotballspiller- fortsatt vil ingen forbinde ham med noe annet enn 27. april 2013. Dersom Brentford vant over Doncaster ville de være sikret opprykk til Championship. Fire minutter på overtid av kampen får de tildelt straffespark. Alle retter øynene mot Kevin O'Connor, mannen som vanligvis tar straffene for Brentford. Da bestemmer Trotta seg for å leke helt- en helt som to minutter senere får betegnelsen klovn. Den utleide Fulham-spilleren kjemper til seg straffen, hamrer den i tverrliggeren og Doncaster kontrer inn en scoring. Brentford vant dermed ikke kampen slik de trengte, men Trotta kan heldigvis trøste seg med at han vant denne kåringen helt suverent.