Sterkt comeback av Bardal

Alle de norske hopperne klare for renn lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I slutten av januar opererte Anders Bardal håndleddet etter at han skadet seg under verdenscuprennet i Wisla tidligere i år.

– Kan kjempe om medalje
Det var lenge usikkert om 32-åringen ville rekke VM, men fredag var han tilbake i hoppbakken med en tredjeplass i kvalifiseringen til morgendagens renn i Falun.

Bardal landet på 92 meter. Det holdt til 117,2 poeng.

– Dette går rett vei. Det har vært en fin dag i dag, sier han og forklarer at formen er på vei.

– Jeg begynner å finne rytmen i bakken og hoppingen. Kroppen føles bedre etter at jeg har vært litt pakket etter trening den siste tiden. Det kjennes bra, sier han til TV 2.

– Er selvtilliten på vei tilbake?

– Nei, jeg er vel ikke helt firskmeldt ennå. Jeg må ha flere gode opplevelser. Men dette er et bra steg på veien, sier han.

Kan du kjempe om medaljer?

– Ja, det kan jeg. Jeg vet at de beste hoppene mine er gode nok til å kjempe om medaljer, sier han.

Vinneren av kvalifiseringen var Simon Ammann. Sveitseren har i likhet med Bardal vært gjennom en opptreningsperiode etter at han falt stygt under siste rennet av hoppuka.

– Jeg tenkte litt på det selv før i dag. På den forrige runden var det jeg, Ammann og Wellinger som var best. Vi har alle gått på tryne og er akkurat kommet tilbake. Det er nok vi som er mest sultne. Resten synes bakken er for liten siden de kommer rett fra Vikersund, mens vi bare synes det er gøy å hoppe igjen, flirer Bardal.

Alle nordmenn videre
Anders Jacobsen leverte et greit hopp der han landet på 88,5 meter. Det holdt til en 10. plass.

Mesterskapsdebutant Johann Forfang fikk det noe tyngre. Han landet på 82 meter, men er med i lørdagens renn etter å ha blitt nummer 35. Det betyr at alle de fem nordmennene er med når det hoppes om medaljer i Falun lørdag.

Både Anders Fannemel og Rune Velta var blant de ti forhåndskvalifiserte til rennet.

Verdensrekordholder Fannemel hoppet 87,5 meter, mens Velta imponerte med 91,5 meter i sitt forsøk.

Første omgang skal starte klokken 16.30 lørdag.