BOR VEGG I VEGG: Landslagssjef Vidar Løfshus og Petter Northug lever tett på hverandre i Falun. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BOR VEGG I VEGG: Landslagssjef Vidar Løfshus og Petter Northug lever tett på hverandre i Falun. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Landslagssjef Løfshus: – Petter er en god nabo

Vidar Løfshus og Petter Northug er to gode naboer i Falun.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Falun (TV 2): Petter Northug passes godt på i Falun. Med Martin Johnsrud Sundby ute med sykdom, hviler mye av medaljeansvaret på Northugs skuldre.

Da er det ikke rom for utskeielser, høylydt musikk eller tinder-besøk. Landslagssjef Vidar Løfshus ligger nemlig vegg i vegg med mosbyggen.

– Jeg får ikke gjort noe, for jeg ligger på rommet ved siden av Vidar Løfshus. Men det går fint. Jeg ligger på et lite bøttekott med enkeltseng. Der er det fokus på å sove og spise, og ikke noe mer, smiler Northug.

– Han er en god nabo. Det er lite bråk, røper Løfshus.

To gode naboer
Det kan kanskje minne om dukkefilmserien "To gode naboer". Serien er en stum serie uten dialog. Den handler om de to naboene Pat og Mat. De hjelper hverandre med å fikse alle mulige slags ting, oftest med uheldig resultat. Likevel kommer de alltid fram til en slags løsning.

Slik har det også vært med Northug og Løfshus de siste årene. Etter OL-sesongen i fjor hadde de to ifølge VG et «rett fra levra»-møte der sterke meninger ble utvekslet. Northug var kritisk til Løfshus' lederstil. Løfshus var trolig ikke spesielt fornøyd med Northugs OL-forberedelser. 

– Magaluf er aldri noe gunstig for langrennsløpere i oppkjøringen, sa landslagssjefen da.

– Søvn er ikke Northugs problem
Nå virker Løfshus og Northug å være på bølgelengde, selv om eimen av Northugs skisko neppe er spesielt god. 

– Jeg har bare sett noen sure sko i gangen. Det er det eneste jeg har sett. Det var ikke mye bråk og baluba i går. Jeg regner med han hadde en god natt. Det pleier ikke å være søvn som er problemet hans, smiler landslagssjefen.

Han er ikke redd for at presset på Northug blir for stort etter sykdomsforfallet til Martin Johnsrud Sundby.

– Det tror jeg ikke Petter Northug tenker så veldig mye på. Han har vel sin vante strategi uansett om Sundby er i feltet eller ikke. Det er andre i feltet som kommer til å sette fart for å kvitte seg med Petter Northug. Det gikk et skremmeskudd i går, sier Løfshus.