Thomas «Fingern» kastet seg over en stokk i flammer

– Dere fortjener å stå i finalen, sa dommer Jan Fredrik til Thomas og Absence Crew. Se video av alle dansene fra semifinalen her!

Fredag var det klart for semifinale i «Mitt dansecrew», og da kjempet Thomas «Fingern» Gullestad (33) og Absence Crew, Sophie Elise Isachsen (20) og Unique Crew og Lisa Tønne (36) og Juice Crew om de to finaleplassene.

Tema for kveldens semifinale var legender fra musikkens verden. I tillegg hadde dommerne valgt ut et dansenummer fra tidligere i konkurransen som crewene skulle danse en reprise av.

Sandra røk ut i forrige uke

Forrige uke var det artist og «Idol Junior»-dommer Sandra Lyng Haugen (27) og crewet Deep Down Dopeizm som måtte forlate konkurransen.

Jan Fredrik Karlsen (41), Thea Bay (36), Marcus «Dark Marc» Andreassen (33) og Nasir Sirikhan (23) sto som vanlig bak dommerbordet for å si sin mening om kveldens danser.

Vi fulgte sendingen fortløpende her. Se video av alle dansene!

Thea til Sohie Elise: – Det beste du har gjort

Blogger Sophie Elise Isachsen (20) og Unique Crew åpnet semifinalen med et dansenummer inspirert av Elvis Presley. De danset til «Jailhouse Rock».

– Jeg synes denne koreografien kler deg så godt. Du har ro til å fullføre alle bevegelsene  og være presis gjennom hele rutinen. Dere har klart å kombinere deres unike stil og Elvis´ særegne bevegelser. Jeg synes dette er det beste dere har gjort så langt i denne konkurransen, sa Thea. 

– Det er fengslende, gøy og sjarmerende. Men når det blir så rolig, så ser at jeg at det er litt keitete og klønete. Jeg synes guttene er mye flinkere, og du kommer ikke helt frem. Men showet fengsler, sa Jan Fredrik. 

– Jeg har vært litt streng mot deg tidligere. Men i kveld skal jeg rose deg og si at du gir alt hver gang. I dag klinte du til, sa Marcus.

Thomas imponerte tross skadet fot

Thomas «Fingern» Gullestad (33) og Absence Crew lot seg inspirere av Frank Sinatra, og de danset til klassikeren «Fly me to the moon».

I går gikk det galt på trening for Thomas, da han falt stygt og skadet foten. Men selv med skadet fot imponerte han dommerne.

– Fantastisk show! Tidligere har dere hatt en tendens til å danse litt likt uansett musikksjanger, men i kveld er alt på plass. Dere er jazzet, og dere leker med musikken. Hjertelig takk, sa Marcus. 

– Dere leverte i kveld. Gratulerer! Det var deilig å se på. Du tar tre ganger flikk-flakk, og det imponerte meg veldig. Dere er så flinke at jeg blir helt satt ut, sa Nasir. 

– Jeg føler at Michael Jackson er i rommet

Komiker og TV-personlighet Lisa Tønne (36) og Juice Crew valgte Michael Jackson som sin legende, og de danset til «Billy Jean».

– Jeg synes dette var veldig bra. Starten deres er helt utrolig. Du klarer å skape en følelse av at Michael Jackson står i dette rommet. Dere hadde stålkontroll på det dere leverte, sa Nasir. 

– Dere har fått den mest krevende legenden av alle. Det er høye forventinger, og det er vanskelig å tolke Michael Jackson. Dere har satt sammen et publikumsfrieri, og jeg hører et rungende ja fra hele Norge. Dere har fått fram de klassiske bevegelsene, og det er som om jeg ser Michael stå foran meg, sa Jan Fredrik.

Sophie Elise ble satt ut av håret sitt

Sophie Elise og Uniques andre dansenummer var en reprise av dansen fra filmkvelden, hvor de leverte et Harry Potter-show. Denne gangen fikk de som utfordring å legge til et temposkifte.

– For et herlig gjensyn. Det er akkurat som om noe har skjedd meg deg denne uken, Sophie Elise. Du har med deg en ro og tyngde inn i opptredenene som jeg ikke har sett tidligere, og det er utrolig kult å se den progresjonen. Alt i alt har du levert helt fantastisk denne kvelden, sa Thea.

– I dag så du litt betenkt ut. Hva er det som plager deg? spurte Marcus.

– Håret, kom det raskt fra bloggeren.

– Det var håret, ja! Nå er det finale om en uke, så jeg må være ærlig. Jeg ser på deg som en danse-valp. Du er litt ustø med brekte ører, men du er skjønn på scenen, sa Marcus. 

Thomas kastet seg over levende flammer

Som reprise gjentok Thomas og Absence dansen fra 70-tallskvelden, hvor guttene hyllet den kjente stuntmannen Evel Knievel.

Som en utfordring fra dommerne skulle crewet legge til et nytt stunt-element. Thomas og Absence tok ikke lett på utfordringen og la til et triks hvor Thomas kastet seg over en stokk som sto i flammer.

– Snakk om å ta en utfordring! Dere har gjort flere justeringer, og jeg berømmer dere for det overskuddet. Du tar tre nakkesprett over et flammehav, og det er helt fantastisk, sa Thea. 

– Det er så fett at dere i samme program går fra Sinatra til sirkus-nummer. Det er denne miksen, som dere gjør med en ro og trygghet, som sjarmerer oss og publikum. Dere fortjener å stå i finalen, og jeg håper på det, sa Jan Fredrik. 

– Jeg har lyst til å gi dere gullbillett til finalen, sa Marcus. 

Marcus ville ha Lisa videre

Lisa og Juices andre nummer var en reprise av deres dans fra aller første sending, hvor Lisa starter showet i en sykeseng. Nå ville dommerne ha Lisa tidligere opp fra senga og ga det som en utfordring.

– Første gang jeg så dette showet tenkte jeg at du var rask. Nå ser jeg nye kvaliteter. Mellom det raske har du en silkemykhet som er utrolig bra. Jeg håper at vi sees neste uke, sa Marcus.

– Jeg ser at du har jobbet utrolig hardt, Lisa. Du har hatt en syk progresjon fra første program. Dette showet var mitt favorittshow fra dere, og nå tror jeg alle der hjemme ser det også, sa Nasir. 

Dansebattle mellom Lisa og Sophie Elise

Semifinalen endte med en dansebattle mellom Lisa og Sophie Elise.

Lisa fikk færrest stemmer, og dommerne mente at Sophie Elise skulle battle mot henne. 

Til slutt var det Sophie Elise som måtte forlate konkurransen. Se det første intervjuet med Sophie Elise her. 

Se finalen i Mitt Dansecrew neste fredag kl. 20.00. på TV 2.