KLAR FOR MANCHESTER UNITED: 16 år gamle Indy Boonen har signert treårskontrakt med Manchester United. FOTO: FACEBOOK.COM
KLAR FOR MANCHESTER UNITED: 16 år gamle Indy Boonen har signert treårskontrakt med Manchester United. FOTO: FACEBOOK.COM

Manchester United sikret seg «Belgias Ødegaard»

16-åringen Indy Boonen vraket tilbud fra Arsenal og Manchester City og signerte for Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Likhetene mellom belgiske Indy Boonen og Norges  supertalent Martin Ødegaard er mange.

Begge er 16 år og har en pappa som selv har spilt profesjonell fotball, de spiller i en offensiv midtbanerolle og har de siste månedene vært jaktet på av noen av Europas største klubber.

Mens Martin Ødegaard valgte å skrive under for Real Madrid, er det nå klart at Indy Boonen skal fortsette karrieren i Manchester United.

Vraket tilbud fra Arsenal og City
Ifølge den belgiske avisen HLN har Boonen skrevet under på en treårkontrakt på Old Trafford.

Manchester United har vært på jakt etter ungguttens underskrift helt siden han storspilte i en treningskamp for Genk mot Manchester United i april 2013.

Boonen ble invitert på et treningsopphold på Carrington forrige måned, og imponerte så mye at han ble tilbudt en profesjonell kontrakt nå som han har fylt 16 år, skriver ESPN.

Premier League-klubbene Arsenal, Manchester City og Chelsea, samt nederlandske Feyenoord og tyske Wolfsburg var lenge med i kampen om Boonens signatur.

Valget falt til slutt på Manchester United.

– Dette er som en drøm. Treningene med Manchester United har vært tøffe, men jeg har aldri hatt tid til å føle meg sliten nå som jeg har innsett at jeg har signert for Manchester United, sier Indy Boonen til HLN.

To belgiske «faddere»
Boonen, som ifølge ESPN blir beskrevet som en offensive midtbanespiller som passer perfekt i 10’er-rollen, blir lagkamerat med to av sine landsmenn på Old Trafford.

Både Adnan Januzaj og Marouane Fellaini er allerede på plass i Manchester United.

Begge to skal ha fått i oppgave å hjelpe unggutten med å tilpasse seg livet i sin nye hjemby, skriver Manchester Evening News.

– Indy var veldig imponert over måten han ble mottatt av sine landsmenn Marouane Fellaini og Adnan Januzaj på i Manchester United, opplyser faren Jacky Boonen til Sky Sports.

16-åringen er først og fremst tiltenkt en rolle på Manchester United reservelag neste sesong, men kan få sjansen på førstelaget raskere enn forventet, skriver The Daily Mail.

Manager Louis van Gaal har tidligere denne sesongen blant annet gitt ungguttene Tyler Blackett, Paddy McNair og James Wilson sjansen på førstelaget denne sesongen.

Stor fan av Ronaldo
Boonen skal være kjent som en stor fan av Real Madrids superstjerne Cristiano Ronaldo. På sin Facebook-profil har han postet flere bilder der han hyller den tidligere Manchester United-stjernen.

Stortalentets far, Jacky Boonen, har selv en karriere som profesjonell fotballspiller bak seg. Han spilte for klubber som Lierse, Beveren og Lokeren på 1990-tallet.

Overfor HLN gjør imidlertid Boonen senior det klart at sønnen er et mye større talent enn det han selv noen gang var.

– Jeg har selv spilt for Lierse, Lokeren og Beveren, men mitt sønns talent er mye større, fastlår Jacky Boonen overfor Het Laatste Nieuws.

Flytter til England til sommeren
Boonen-familien vil flytte til England og Manchester sammen med Indy først til sommeren.

Indy Boonen er allerede fast inventar på Belgias U17-landslag og har gått gradene i FC Genk.

Ifølge ESPN er det ventet at playmakeren vil fullføre sesongen med Genks ungdomslag før han slutter seg til Manchester Uniteds reservelag neste sesong.