SKAMMER SEG OVER RASIST-SUPPORTERE:  Jose Mourinho snakket om rasismeskandalen på t-banen i Paris.
SKAMMER SEG OVER RASIST-SUPPORTERE:  Jose Mourinho snakket om rasismeskandalen på t-banen i Paris.

Mourinho skammer seg over egne supportere

Jose Mourinho går sterkt ut mot Metro-rasistene i Paris. – Jeg vil ikke assosieres med dem, sier han. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea har kommet med en offisiell unnskyldning til mannen som ble utsatt for rasisme på t-banen i Paris tirsdag kveld. Fredag snakket manager Jose Mourinho om hendelsen på en pressekonferanse i forkant av helgens kamp mot Burnley.

– Vi skammer oss, men kanskje vi ikke burde det, fordi jeg nekter å bli assosiert med disse menneskene. Jeg assosierer meg med Chelsea og de gode tingene denne klubben står for. Jeg forlot Chelsea i 2007 og kunne ikke vente med å komme tilbake, sa Mourinho på pressekonferansen ifølge The Telegraph.

– Jeg ble skamfull
Det var i forkant av Chelsea Mesterliga-møte med Paris Saint-Germain i Paris at en mørkhudet mann ble hindret i å gå om bord i t-banevognen av en gruppe supportere. «Vi er rasister, og det er sånn vi liker det», sang de etter å ha dyttet mannen vekk.

– Jeg ble skamfull da jeg fikk vite hva som hadde hendt. Jeg gjentar at jeg er stolt av å være manager fordi jeg vet hva klubben står for.

Tre supportere utestengt
Tre av supporterne kan risikere å måtte holde seg borte fra fotball på livstid etter at de torsdag ble utestengt fra Stamford Bridge mens etterforskningen pågår.

Ifølge The Telegraph har fransk politi også identifisert syv mistenkte i saken.

Mannen som ble utsatt for rasismen, Souleyman S, sier til den franske avisen Le Parisien at han ikke visste at hendelsen ble filmet og lagt på internett og at han nå vil anmelde det til politiet.

– De ropte Chelsea, Chelsea. PSG spilte mot dem den kvelden. Jeg var alene og kom ikke for å slåss. Jeg ville bare hjem. Det hele varte kanskje seks eller syv minutter og ingen myndigheter kom for å hjelpe meg.

– Inviterer ham på Chelsea-kamp
En talsmann for Chelsea gikk fredag ut og ba Souleyman om unnskyldning for det som skjedde.

– Jeg vil gjerne be om unnskyldning for oppførselen til en liten gruppe individer og deres utilgivelige handlinger mot ham. Vi holder på med å skrive et brev til Souleyman S for å invitere ham til en kamp som vår gjest.