VURDERER FREMTIDEN: Lars Haugen sier det er aktuelt å fortsette karrieren i Sverige eller Sveits. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
VURDERER FREMTIDEN: Lars Haugen sier det er aktuelt å fortsette karrieren i Sverige eller Sveits. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Keeper Haugen: - På tide å finne noe nytt

Lars Haugen (27) kan ende opp i svensk hockey etter sesongen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Oslo (TV 2): Landslagskeeper Lars Haugen har en utgående kontrakt i Dinamo Minsk, og innrømmer at det er gode sjanser for at han forlater KHL etter sesongen. 

– Jeg har tenkt at det kan være på tide å finne noe nytt, og jeg har hatt samtaler med flere klubber fra både Sverige og Sveits, sier Haugen til TV 2. 

Etter det TV 2 kjenner til skal Ole-Kristian Tollefsen og Martin Røymarks klubb Färjestad være en av de aktuelle klubbene. 

27-åringen vil ikke nevne navn på de aktuelle klubbene, men har vært klar overfor klubbledelsen sin hviterussiske klubb at han vil ha en avklaring så fort som mulig. 

– Det er jo mange klubber som vil vente til etter sluttspillet er ferdig, men jeg har sagt klart ifra at jeg vil ha en avklaring ganske rett etter sluttspillet for å få en forutsigbarhet på fremtiden. Planen er å få en avklaring innen et par måneder, og i alle fall før VM, sier han. 

– Men det er Sverige og Sveits som er mest aktuelt?

– Det er det nå, ja. Jeg har ikke fått noe konkret tilbud, men det er flere som har meldt interesse, sier han. 

Tre førstekeepere

Keepersituasjonen i Dinamo Minsk er tøff, der Haugen nå er i hard konkurranse med to andre førstekeepere. Han har dermed ingen garanti for at han vil få tilbudt ny kontrakt.

– Det er jo en vanskelig situasjon, så det er enda viktigere for meg å ta de sjansene jeg får i sluttspillet, sier Oslo-gutten. 

Haugen har kun spilt 29 av 57 kamper for Dinamo Minsk denne sesongen, og sluttspillet blir et viktig utstillingsvindu for hans videre karriere. 

– Det er litt både og når det gjelder å vise meg frem for klubbledelsen her for eventuelt videre kontraktsforhandlinger, og som et utstillingsvindu for andre klubber. Vi har jo ikke vært i sluttspill på to år, så det er uansett viktig for meg å gjøre det bra. Jeg kan ikke tenke så mye på andre klubber nå, det har jeg lært meg, sier 27-åringen. 

Dinamo Minsk har ikke tatt seg til sluttspill siden 2011/2012-sesongen. Nå ligger Haugens klubb på femteplass i den vestlige serien. 

Økonomiske problemer i KHL

Fallet i russisk økonomi har det gjort det vanskeligere for KHL-spillerne, og Jonas Holøs som også er på utgående kontrakt i Lokomotiv Jaroslavl, har tidligere uttalt at det er noe av grunnen til at han også vurderer klubbskifte etter sesongen.  

Haugen mener for sin del at det går mest på trivsel. 

– Det har jo påvirket oss også, men ikke i så stor grad som i de russiske klubbene. Det er ikke det økonomiske som er viktigst for meg, det er viktigere å trives, presiserer han. 

Haugen har vært i den hviterussiske klubben siden 2011. 

– Det er en vurdering nå om jeg skal bli her i Minsk hvis jeg får tilbud om ny kontrakt, eller flytte litt nærmere Norge. Det er litt kjedelig, og hvordan fremtiden blir avhenger nok mye av hvordan jeg gjør det i sluttspillet. Men det er noe jeg gleder meg veldig til. Det ordner seg vel alltid for snille gutter uansett, avslutter han.