BRØDRENE BROTHERS: Tomas Northug og Petter Northug har hengt sammen i tykt og tynt siden oppveksten.
BRØDRENE BROTHERS: Tomas Northug og Petter Northug har hengt sammen i tykt og tynt siden oppveksten.

– Tomas var veldig glad i hamburger og cola i den alderen

Petter Northug mener lillebroren burde blitt sponset av McDonald's.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Falun (TV 2): Petter Northug viste hvilken mesterskapsløper han er på gårsdagens sprint i Falun. Mosbyggen klinket til i finalen, og gikk så fort at man skulle tro han hadde Bestemor Eli i hælene. Nattevakten på Sommerskiskolen i Meråker er nemlig den eneste damen Northug virkelig er redd for.

I tillegg til lemenfrykten snakket Northug om alt fra Gunde Svan til Tinder-Emma etter VM-gullet. Han tok seg også tid til å kikke på bildet Even Northug la ut etter den store triumfen. Minstebroren la ut et gammelt bilde av brødrene, og Petter la med en gang merke til lillebrorens runde fasong.

– Man ser at jeg hadde idrettbakgrunn på bildet, smiler Northug og legger til:

– Men Tomas burde hatt samme sponsor som det svenske laget, nemlig McDonald's. Akkurat i den alderen var han veldig glad i hamburger og Cola, smiler Northug.

Tomas Northug åpnet sterkt i finalen, men etter hvert gikk han tom for krefter. Til slutt ble mellomstemann nummer seks i finalen. 

– Det er ikke artig å bli slått av Petter, men han er fire år eldre enn meg, sier Tomas.

At han har fremtiden foran seg, er det ikke tvil om. Da tror Northug at han må justere taktikken.

– Jeg må nok gå litt smartere til verks for å være med de store guttene, sier han.

– Jeg kjente det før start, men jeg følte at det passet meg bra å være offensiv. Hvis jeg hadde hatt en rå dag, hadde jeg vært med, forteller han.

Petter Northug synes det var kjekt å ha med lillebroren i finalen.

– Det betyr nok mer for meg enn for broren min at vi konkurrerer sammen. Han har gjort en god jobb dette året, og nå kjemper han med de store gutta. Det betyr mye både for meg og familien min at vi kjemper sammen i VM-finalen. Det ga meg også litt ekstra motivasjon før finalen, røper eldstebroren. 

.