Fikk det som han ville: Goran Dragic ville vekk fra Phoenix Suns og endte opp i Miami Heat.   Christian Petersen/Getty Images/AFP
Fikk det som han ville: Goran Dragic ville vekk fra Phoenix Suns og endte opp i Miami Heat.   Christian Petersen/Getty Images/AFP

Tidenes «Deadline day» i NBA

«Deadline Day» så ut til å gå rolig for seg i NBA, men med en time igjen før vinduet stengte smalt det. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Miami Heat og Oklahoma City Thunder er utropt som de store vinnerne av NBAs «Deadline Day».

Heat sikret seg Phoenix Suns-stjernen Goran Dragic, mens Thunder forsterket laget med fire spillere deriblant Utah Jazz' 211 centimeter høye center Enes Kanter. 

Ville vekk fra Phoenix
Dragic, som har vært veldig klar på at han ønsker å forlate Phoenix, får med seg sin bror, Zoran på lasset til Miami. Sloveneren har vært misfornøyd med rollen sin denne sesongen og gikk hardt ut mot ledelsen i Suns som han mente hadde løyet til ham.

Nå får 28-åringen en svært viktig rolle for Miami Heat og i deres jakt på sluttspillplass. Sammen med Dwyane Wade, Chris Bosh og NBAs største overraskelse Hassan Whiteside kan faktisk Heat bli vriene å slå i sluttspillet. 

Thunder oppgraderte
Oklahoma City Thunder har slitt med skader på sine to stjerner Russell Westbrook og Kevin Durant, og er også i en hard kamp for å nå sluttspillet. For Thunder ser det også betydelig lysere ut etter gårsdagens overganger.

Thunder selv forsterket laget med center Enes Kanter fra Utah Jazz og point guard D.J. Augustin fra Detroit Pistons. I tillegg ble deres argeste utfordrer til den åttende og siste sluttspillplassen, Phoenix Suns, svekket. 

Suns svekket
Suns sendte nemlig ikke kun vekk Dragic-brødrene, også Isaiah Thomas forlot Phoenix.

Thomas drar til øst og skal spille for Boston Celtics. Suns fikk inn Milwaukee Bucks' point guard Brandon Knight og Celtics' Marcus Thornton.

Tilbake der det startet: Kevin Garnett er en av tidens beste NBA-spillere og kommer til å avslutte karrieren der han startet den, i Minnesota Timberwolves. (AP Photo/Andy King, File)
Tilbake der det startet: Kevin Garnett er en av tidens beste NBA-spillere og kommer til å avslutte karrieren der han startet den, i Minnesota Timberwolves. (AP Photo/Andy King, File)

I tillegg har Suns sikret seg flere valg i de neste års draft.

Milwaukee Bucks har vært blant NBAs positive overraskelser denne sesongen og ligger på sjetteplass i øst. Etter å ha sendt Knight til Suns sikret Bucks seg 76ers point guard og forrige sesongs beste førsteårsspiller, Michael Carter Williams. 

Gråt av glede etter bytte av klubb
En annen spennende spiller som flytter fra vest til øst er Reggie Jackson.

Jackson flytter fra Oklahoma City og skal spille for Detroit Pistons. Jackson har vært misfornøyd med lite spilletid og en mindre rolle i Thunder og skrev på twitter like etter at overgangen var et faktum at han gråt tårer av glede.

Også Kendrick Perkins forlot Thunder, det er forventet at Utah Jazz vil fristille Perkins og at han vil signere for enten Cleveland Cavaliers eller Los Angeles Clippers. 

Portland Trail Blazers ligger på tredjeplass i avdeling vest og viser intensjoner om å kjempe om tittelen etter å ha forsterket laget med Denver Nuggets-guard Aaron Afflalo. 

Garnett returnerer til Minnesota
«Deadline Days» største overraskelse er kanskje at Kevin Garnett forlater Brooklyn Nets og reiser til Minnesota Timberwolves. Andre veien går Thaddeus Young.

Garnett spilte i Timberwolves fra han kom inn i NBA rett fra High School i 1995, til han forlot klubben til fordel for Boston Celtics i 2007.

I Timberwolves topper Garnett statistikkene for flest poeng, returer, steals, assist og blokker. I sin tid i Minnesota ledet Garnett laget til sluttspillet åtte ganger. Timberwolves hadde aldri vært i sluttspillet før Garnett kom til klubben og har ikke vært i sluttspillet siden.

Nå er «KG» 38 år og ikke i nærheten av spilleren han var da han forlot Minnesota. Rollen Garnett er tiltenkt er nok som mentor for et ungt og talentfullt lag ledet av Ricky Rubio og denne sesongens førstevalg i draften Andrew Wiggins.