ENDELIG: Borussia Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang feirer med Shinji Kagawa etter scoring mot SC Freiburg. REUTERS/Arnd Wiegmann
ENDELIG: Borussia Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang feirer med Shinji Kagawa etter scoring mot SC Freiburg. REUTERS/Arnd Wiegmann

Rekdal: Dortmund er tilbake

Tror Dortmund tar sin tredje strake Bundesliga-seier. Sjekk fredagens oddstips!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

STUTTGART - DORTMUND (BUNDESLIGA) H: 4,50 U: 3,50 B: 1,60
Dortmund overvintret på bunnen av Bundesliga, men har nå vunnet de to siste over Freiburg og Mainz i overbevisende stil. Alle som holder med de gule har vært redde for at Bayern eller noen andre skulle knipe Marco Reus, klubben har mistet mange store talenter de siste sesongene. Men Reus er tilbake, skadefri, og skrev ny langtidskontrakt uten utkjøpsklausul. Selv om laget mangler en klassespiss etter Lewandowski dro - Immobile ser mer og mer ut som en superflopp - produserer de offensivt nå. Stuttgart ligger nå sist i Bundesliga med 18 poeng. Har en av tysklands beste junioravdelinger, men klarer ikke få det til på seniornivå. Manglende kontinuitet på trener og ledersiden over flere år, og mye drama, gjør klubben til en klar nedrykkskandidat. Er 0-1-3 i 2015, tapte 1-2 for Hoffenheim sist. Mangler Rüdiger, Didavi, Gentner og Sararer med skade. Dortmund vil spesielt savne Grosskreuz, men Reus er en utrolig drivkraft i offensiven til BVB.

NORDSJÆLLAND - RANDERS (SUPERLIGAEN) H: 2,25 U: 3,00 B: 2,80
Superligaen har hatt pause siden november, her er første runde i vårsesongen. Nordsjælland overvintret på femteplass på tabellen, seks poeng bak Randers på tredje. Meget positiv sesong for Randers så langt. FC Nordsjælland har beholdt sitt supertalent Uffe Bech, som beskrives som “den danske Lionel Messi”. Han er 22 år, og scoret syv mål i Superligaen i høst. Mistet Anders Christiansen, Ivan Runje og Kasper Lorentzen i vinter, tre potensielle førstelagsspillere. Randers var på La Manga i februar. Vant 2-1 over Odd, tapte 0-1 for Lillestrøm. Forrige sesong endte Nordsjælland på sjetteplass i Superligaen, Randers på syvende.

GREUTHER FÜRTH - SANDHAUSEN (2. BUNDESLIGA) H: 1,65 U: 3,30 B: 4,15
Greuther Fürth hadde en nitrist høstsesong. De var kanskje outsidere til opprykk, men “kleeblatt” overvintret i andre enden av tabellen sammen med to andre gedigne skuffelser: 1860 München og St. Pauli. Etter å ha tapt 0-1 for serieleder Ingolstadt tok Fürth en noe heldig 1-0 seier borte over St. Pauli i en meget tøff batalje mandag. Dommeren omgjorde blant annet et straffespark mot Fürth, til St. Pauli-trener Ewald Lienes forargelse. SV Sandhausen holder seg oppe i 2. Liga år etter år, til tross for at de er fra en by med færre innbyggere enn Jessheim. Imponerte veldig forrige lørdag, da de slo serieleder Ingolstadt 3-1 på bortebane. Goran Sukalo (M) må stå over for Fürth, mens Sandhausen mangler Olajengbesi (F).