Team Northug: – Petters høydeeffekt kommer først på lørdag

Støtteapparatet melder at den virkelige storformen vil komme på tremila.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Camp Falun 24 timer i døgnet!

Petter Northug fikk en drømmestart på ski-VM i Falun med et overbevisende gull på torsdagens sprint

Ifølge trønderens trofaste støtteapparat kan det imidlertid være mer jubel i vente. Det avslørte de under en gjestevisitt hos Christian Paasche i Camp Falun-bobilen torsdag kveld.

Northugs gylne effekt av det siste høydeoppholdet vil nemlig ikke slå til før under lørdagens 30 kilometer med skibytte.

– Vi har sagt at dette var et forvarsel for det som er i vente. Selv om vi skal kose oss i dag, så kommer høydeeffekten først på lørdag. Det er litt krutt i det, når han (Northug) klinket til som han gjorde i dag, sier manager Are Sørum Langaas.

Trener Stig Rune Kveen forklarer at selv om han hadde håpet på gulljubel på sprinten, så hadde han ikke helt troen.

Nettopp på grunn av høydeeffekten.

– I går rapporterte Petter at beina begynte å bli spenstige og bra. Men jeg trodde ikke at han skulle ta gull i dag. Jeg hadde mer troen på han på tremila, sier han.

– Hvorfor hadde dere ikke troen på gull i dag, ville Paasche vite.

– Fordi vi nå er på dag ni etter høydeoppholdet. Det pleier å begynne å løsne fra dag elleve og ut. Og det er på lørdag, sier Kveen.

Og påpeker:

– Dette er planlagt. Dette har vært planlagt helt siden i fjor sommer. Han var giret på å gå fort på sprinten i dag. Det så vi. Men det som har vært gjort av trening i sommer, i høst og i vinter han vært mest med tanke på å gå fort i lengre løp. Han har hatt drøssevis med tretimersturer, med innslag av eksplosivitet og hurtighet i bein og overkroppen. Vi har ikke trent mye sprint, men en del spurt og det å gå fort i lange løp.

Kveen tar uansett kvelden etter første VM-dag med et stort og lettet smil om munnen.

– Det var mye nerver i dag, så det var godt å bli ferdig med sprinten. Det var magisk det Petter presterte. Det var kjempebra, sier han.