GULLVINNER: Petter Northug jr. tok seg tid til å sende sleivspark i alle retninger etter VM-gullet.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GULLVINNER: Petter Northug jr. tok seg tid til å sende sleivspark i alle retninger etter VM-gullet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Jeg tror ikke Gunde Svan likte det han så

Petter Northug om Gunde Svan, SVTs Jonas Karlsson, svenskekongen og Tinder-Emma.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FALUN (TV 2): Petter Northug fikk gullet han manglet i VM-samlingen sin på dagens sprint. Et kraftig rykk tidlig i finalen ga mosbyggen et godt utgangspunkt før avslutningen. Der tok han ut monsterkreftene og holdt såvidt unna for kanadiske Alex Harvey.

Northug tror ikke det var alle som var like fornøyd med at han tok gull.

– Jeg tror ikke Gunde Svan likte det han så. Jeg tviler på at Gunde så finalen. Med fire nordmenn og to blad Northug skiftet han nok fort til en annen kanal, smiler Northug til TV 2.

– Håper svenskekongen fikk det med seg
Northug kommer også med en melding til svenskekongen.

– Jeg håper han fikk det med seg. Men jeg må ha et par gull til for å komme inn på Slottsmiddagen, gliser han.

Mosbyggen ble kalt gris av SVTs Jonas Karlsson etter VM-stafetten i Oslo i 2011. Northug tror ikke eksperten likte det han så på dagens sprint.

– Jeg vet ikke hva Karlsson ville sagt, men han snudde seg nok fort i finalen. Eller satt på en annen kanal, ler Northug.

– Arild Monsens minnecup
For litt over to uker siden ble Northug tvangssendt hjem fra høydeopphold for å gå NM-sprinten. Der ble Northug nummer seks i rennet han døpte "Monsens minneløp". Northug forteller at NM-sprinten bare var en liten del av det han nå kaller Monsens minnecup. 

– Det er på en måte en minnecup. Dette er løp to i minnecupen. Det første var i NM. Nå har jeg en sjetteplass og en førsteplass. Tomas har en femteplass og en sjetteplass. Jeg leder Monsens minnecup ganske klart, gliser han.

Fryktet lemen i klisteret
I går kunne Northug-kompis Hallgeir Martin Lundemo fortelle at Northug er livredd skogmus, lemen og grevling. 29-åringen fryktet at det ville skje uforutsette ting på dagens sprint.

– Det eneste som kunne ødelegge i siste bakke var at en lemen hadde hoppet inn i klisteret. Det verste var at jeg faktisk tenkte på det før start. Jeg håpet at slike småting ikke skulle skje, sier Northug. 

Tilskuerne ropte «Tinder-Emma»
På vei ned til pressekonferanse etter løpet ble Northugs møtt med tilrop fra fanklubben sin. De ropte taktfast «Tinder-Emma» mens Northug omfavnet dem.

Tinder-Emma spiller på en svensk jente som er blitt kjent etter at hun stod frem i Dagbladet med at hun hadde «matchet» med Northug på dateappen Tinder.

Det gjorde hun påfølgende at nordmannen sa at han ikke hadde matchet med noen.

Northug satte pris på ropene.

– Det var som bestilt. Jeg hadde håpet å høre det underveis, men jeg visste ikke hvor de var på stadion. Jeg hørte rykter om noen t-skjorter med Tinder-Emma på. Det blir spennende utover i mesterskapet.    

– Har du fått noen match på Tinder?

– Det løsnet litt etter pressekonferansen. Det virker som om mange har stilt seg rundt hotellet og søkt, humrer Northug.