ARKIVFOTO:  Matthias Vilhjalmsson i duell mot Andre Danielsen under eliteseriekamp mellom Viking og Start på Viking stadion. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
ARKIVFOTO:  Matthias Vilhjalmsson i duell mot Andre Danielsen under eliteseriekamp mellom Viking og Start på Viking stadion. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Senket Brann med tre mål - usikker på fremtiden

Hat trick-helten Matthias Vilhjalmsson: – Ingen vet hvem som forsvinner. Ingen vet hva som skjer i Start. Situasjonen er stressende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En time var alt han trengte. Tre innlegg fra venstre. Tre kraftfulle headinger fra fri posisjon. Og Start vant 3-0 over Brann i vestavinden på La Manga.

– Hat trick har jeg laget før – mot Sandnes Ulf i 2013, gliste Matthias Vilhjalmsson (27) etter å ha blitt tatt av banen en halvtime før full tid. Skåret i seiersgleden var beskjeden spillerne fikk to timer før avreise tirsdag morgen: Start er i krise. Spillere må selges. De gjenværende må ned i lønn.

– På programmet står fellesmøter og en-til-en-samtaler med klubbdirektør Even Øgrey Brandsdal. Jeg kan ikke si at jeg gleder meg, sier islendingen, som nettopp har kjøpt hus på Søm og basert seg på lønnsavtalen han har inngått for de kommende tre sesongene.

– Mot Brann hadde vi sjanser til å score fem-seks uten at de reduserte. Selv trives jeg best når vi spiller offensivt og jeg får mange innlegg i boksen. Det gjorde jeg mot rødtrøyene.

For Brann var kampen en ny påminnelse om manglende årvåkenhet og duellstyrke i egen sekstenmeter.

– Baklengsmålene tar jeg på min kappe, sa Azar Karadas og la seg langpaddeflat. Før hardhausen fra Nordfjordeid utdypet:

- På den første glapp jeg i markeringen. På den andre var jeg desorientert etter å ha stått i mur. Og på den tredje fikk innlegget en liten stuss og forandret retning. Vi har mye å rette på. Det er godt det er seks uker til seriestart.

Og veldig godt Brann slipper å møte Start og Matthias Vilhjalmsson i OBOS-ligaen kommende sesong.