Storhamar fester grepet om sølvet

Serietoeren hamlet opp med medaljerival Frisk Asker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se scoringene fra kampen i videovinduet øverst! Se de øvrige kampsammendragene nederst i saken!

Storhamar - Frisk Asker 5-2:

Storhamar har virkelig funnet sluttspillformen og vant 5-2 over medaljerival Frisk Asker torsdag kveld.

Jacob Berglund åpnet ballet for gultrøyene midtveis i 1. periode, og fulgte opp med ny scoring bare 55 sekunder inn i den andre. Luke Moffatt sørget så for 3-0 02.21 inn i perioden.

Frisk – som fremdeles har en fot inne i medaljekampen – tente håpet med redusering mot slutten av perioden, da Mathias Saksvik Baar fikset 1-3.

Ni poeng foran 3. plassen

Men det ble bare med håpet. Storhamar giret nemlig opp igjen i finaleperioden og Lars Erik Hesbråten satte inn kveldens fjerde etter 01.26, før Andreas Øksnes fikk en enkel jobb og scoret på åpent mål halvminuttet før full tid.. Dermed hjalp det ikke at Brett Sonne hadde redusert for Frisk i power play ti minutter tidligere.

Seieren gjør at hedmarkingene fester grepet om 2. plassen i Get-ligaen, og er på god vei mot en etterlengtet medalje til Mjøs-byen. Storhamar holder nå på plassen hele ni poeng foran serietreer Sparta og Lørenskog på 4. plass.

Plassen som serieleder er på sin side så godt som sikret. Stavanger Oilers topper nemlig helt suverent, og befestet ledelsen med 7-1-seier hjemme over Stjernen.

Siddisene la grunnlaget for storseieren etter en spesielt solid 1. periode. Da sørget Christian Dahl Andersen, Kristian Forsberg og Mathias Trettenes for 3-0-ledelse etter kampens 20 første minutter. 

Tommy Kristiansen sto bak den eneste scoringen i midtperioden, før Adrian Veideman, Dan Kissel og Forsberg gjorde utklassingen total med hver sin scoring i den 3. perioden. Myles Harveys redusering for Stjernen ble mer en registrering i målprotokollen, enn at den hadde særlig innvirkning på kampen.

Storseier til Vålerenga

Ellers viste også Vålerenga lekende takter hjemme over Manglerud/Star. Iskrigerne har virkelig funnet formen de siste ukene og cruiset inn til 5-0-seier. 

Filip Gunnarson sendte VIF i ledelsen 05.54 inn i kampen, før Sondre Olden, Francois Fortier fulgte opp med hver sin scoring i 2. periode. Det samme gjorde Tobias Lindström i 3. periode, samtidig som Gunnarsson scoret sin andre. 

I rundens siste oppgjør vant til slutt Lillehammer knepent 4-3 over tabelljumbo Kongsvinger etter forlengning. Opplendingene tapte for nettopp Knights på straffer i det forrige møtet i Kongshallen, og var nok utvilsomt ekstra motivert for å unngå en ny flause.

Kongsvinger har på sin side funnet formen inn mot kvaliken, og står nå med poeng i to kamper på rad. Det er første gang det skjer denne sesongen.