KRISTOFF: Vant tredje etappe av Tour of Oman, sin fjerde seier for sesongen.
KRISTOFF: Vant tredje etappe av Tour of Oman, sin fjerde seier for sesongen.

Kristoff: – En perfekt spurt

Alexander Kristoff tok sin fjerde seier for sesongen med en perfekt spurt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff fra Team Katjusja vant den tredje etappen av Tour of Oman.

– Det var en perfekt spurt, sier Alexander Kristoff i en pressemelding.

– Laget beskyttet meg bra, og med 300 meter igjen var jeg på hjulet til Danny van Poppel, men jeg ventet med 100 meter igjen til å spurte for fullt. Vi blir bedre for hvert løp, og jeg er fornøyd opptrekkstoget nå, fortsetter Kristoff.

– Få i verden er bedre
Den 159 kilometer lange tredje etappen med start og målgang ved Al Mussanah Sports city av Tour of Oman ble avgjort i massespurt. Kristoff vant foran Andrea Guardini fra Astana og Matteo Pellucchi fra IAM Cycling.

– Dette bekrefter at det er veldig få i verden som kan bryne seg på Alexander i en spurt. Han slår Guardini som er en virkelig rask spurter på denne typen etapper, sier Kristoffs trener, Stein Ørn, til TV 2 Sporten.

Kristoff startet Tour of Oman med en femteplass, før han ble hektet av i bakken mot mål på etappe nummer to. På tredjeetappe ble det en kontrollert spurtetappe hvor Kristoffs lag først tok ansvar med tre kilometer igjen til mål. På oppløpet viste Stavanger-syklisten seg som rasket enda en gang denne sesongen.

– Den første etappen var mer en taktisk bom. Ser man på opptakene, er det veldig få som sykler raskere på oppløpet. Han hentet seg opp fra en håpløs plassering til en femteplass, sier Ørn.

Dette var Alexander Kristoffs fjerde seier for sesongen, alt på ni etapper. Han vant også poengtrøya i Tour of Qatar for en drøy uke siden.

Manipulerer resultatene
Ørn sier Kristoff er i en fase hvor han bryter ned kroppen for senere å kunne hente ut maksimalt av kroppens potensial med roligere treningsperioder. At han er raskest til tross for at belaster kroppen tungt, viser bare én ting.

– At han tar sin fjerde seier nå, beviser bare hvor fysisk sterk han er, sier Ørn.

Den suksessfulle treneren mener Kristoff nå faktisk er så sterk og en så stor utfordrer til klassikerne, at de vurderer å kjøre taktisk i løp fremover.

– Nå gjelder det å få fokus over på Cancellara, sier Ørn, som sier de vil bruke resten av Tour of Oman som trening.

– Kanskje, fortsetter Ørn.

Den andre etappen ble avsluttet med to korte, harde stigninger. Kristoff måtte trekke sverd, mens Cancellara knep etappen og tok over sammenlagtledelsen. Skremmende, ifølge Ørn.

– Cancellara viste taktikken alle kommer til å bruke mot Kristoff i klassikerne nå. Møter Alexander det samme i Milano-Sanremo eller Flandern rundt, blir det vanskelig, sier Ørn, som sier de vil bruke tiden fremover til å bedre kapasitet på nettopp denne svakheten fremover.

Klassikersesongen tjuvstarter lørdag 28. februar, mens årets første store høydepunkt, Milano-Sanremo, går den 22. mars og Flandern rundt 5. april.

– Nå handler det om å komme seg helskinnet hjem og ikke bli syk i overgangen fra den ekstreme varmen i Midtøsten, sier Ørn.

Cancellara leder
Edvald Boasson Hagen fra MTN-Qhubeka kjører også løpet, som avsluttes søndag. På den tredje etappen endte han på en 23. plass.

I sammendraget ligger syklisten fra Lillehammer på en tjuende plass bak Cancellara, som leder Tour of Oman foran Alejandro Valverde fra Movistar og Patrick Konrad fra Bora-Argon 18-laget.