Denne tabellen topper Liverpool

To av 2015s tre beste Premier League-lag skal i aksjon på St. Mary's søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

Lørdagens Premier League-fotball gav mange grunner til å juble, og søndag er det duket for tre nye kamper i engelsk fotballs gjeveste liga.

Blant lagene som skal i aksjon finner vi tre av dem som jakter de to Mesterliga-plassene bak Chelsea og Manchester City.

Tottenham tar imot West Ham på White Hart Lane klokken 13.00, men kampen det trolig knyttes mest forventninger til er oppgjøret på sørkysten mellom Southampton og Liverpool klokken 17.05.

Se forhåndssak om kampen i videovinduet øverst!

Der møtes nemlig to av de tre lagene som forut for denne runden hadde tatt mest poeng i Premier League i kalenderåret 2015.

Se tabell til høyre!

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Før lørdagens kamper var det nemlig Liverpool som tronet øverst på «2015-tabellen», med 14 poeng på kalenderårets seks første kamper.

Eneste ubeseirede lag i år
Brendan Rodgers' lag er også det eneste som er ubeseiret fra den datoen 2014 ble til 2015, og nord-iren har guidet de røde til ett poeng mer enn både ligaleder Chelsea og søndagens motstander Southampton siden starten av januar.

I tur og orden har merseysiderne gått av banen uten tap i kampene mot Leicester (2-2 på Anfield), Sunderland (1-0 på Stadium of Light), Aston Villa (2-0 på Villa Park), West Ham (2-0 på Anfield), Everton (0-0) på Goodison Park og Tottenham (3-2 på Anfield).

På plassene bak Liverpool etter seks Premier League-runder i 2014, fulgte Chelsea, Southampton, Arsenal, Tottenham, Manchester United og Crystal Palace.

Sturridge kan overgå Torres
Vi vet alle hvordan lørdagens kamper endte, men at Brendan Rodgers' lag ønsker å forlenge den solide rekken søndag er det uansett ingen tvil om.

Dersom Daniel Sturridge spiller, er det hans 50. ligakamp for Liverpool. Han har 33 ligamål for klubben, og kan dermed overgå Fernando Torres hva gjelder antall scoringer på sine 50 første for klubben. 

For å klare det må han dog score på St. Mary's. Torres scoret nemlig nøyaktig 33 ganger på sine første 50 i ligaen.

Robbie Fowler og Michael Owen scoret for øvrig henholdsvis 30 og 27 ganger, mens Luis Suárez scoret 20 på sine 50 første. 

Les også: Manchester United-forsvarer mener de fremdeles kan vinne ligaen

Les også: Takk for at jeg fikk ta straffen, Hendo!