Målfest i Championship

Få alt om den 31. runden i Championship her. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se rundens sammendrag i videoboksen nederst i saken.

 

De flestes øyne var forståelig nok rettet mot FA-cupen forrige helg, men samtidig som Blackburn Rovers og Reading tok seg til kvartfinale i verdens eldste turnering, fikk man servert noen skikkelige målfester i Championship.

Rundens store høydepunkt var utvilsomt TV-kampen mellom Bolton Wanderers og Watford. Førstnevnte har fått en opptur etter Neil Lennon kom til klubben, men på lørdag gikk de på sitt første hjemmetap i ligaen under nordirens ledelse. Bolton ledet 2-1 til pause over opprykksjagende Watford, men tapte til slutt 3-4 i det som etter min mening har vært sesongens beste kamp hittil. Lagene pøste på med sjanser gjennom hele kampen, og til tross for hele syv scoringer, var målvaktene Heurelho Gomes og Andy Lonergan blant banens beste spillere.

Målene haglet også inn i kystbyen Blackpool, hvor Nottingham Forest kom på besøk. Forest var fulle av selvtillit etter to strake seirer under deres nye manager Dougie Freedman, men slet borte mot tabelljumbo Blackpool på ligaens desidert verste underlag. Blackpool ledet både 2-0 og 3-2, men så ut til å ende uten poeng da Forest satte inn 4-3 hele fem minutter på overtid. På det tidspunktet hadde Blackpool bare åtte mann på banen på grunn av utvisning og skader, men mot alle odds klarte Blackpool utligne helt på tampen. Kampen endte dermed 4-4, men det spørs om det hjelper for et Blackpool-lag som nå har ti poeng opp til trygg plass.

Like over Blackpool på tabellen befinner fortsatt Wigan Athletic seg, og de fikk seg en etterlengtet opptur denne runden. I bortekampen mot Reading stilte de med to debutanter i midtforsvaret, og det ga umiddelbar suksess. Wigan holdt nullen og den ene av midtstopperne, Jason Pearce, scoret kampens eneste mål. Wigan tok dermed sin første seier siden Boxing Day, og har nå seks poeng opp til trygg plass.

I toppen av tabellen sviktet samtlige av de tre øverste lagene. AFC Bournemouth spilte uavgjort hjemme mot Huddersfield Town, leiesoldatene Tom Ince og Darren Bent fikset uavgjort for Derby County borte mot bunnlaget Rotherham United, mens Middlesbrough fikk med seg ett poeng hjem fra en tøff kamp på St Andrews mot Birmingham City. Det betyr at Middlesbrough fortsatt er serieleder, men ned til Derby og Bournemouth skiller det bare ett poeng.

Det ble en god runde for nordmennene i Championship. Joshua King var brennhet i FA-cupen da Blackburn Rovers slo Stoke City 4-1, og på tirsdag fikk han fornyet tillit på topp da Lancashire-klubben møtte Cardiff City i Wales. Kampen endte 1-1, og King var flere ganger svært nær scoring. Alexander Tettey spilte hele kampen og var blant banens beste spillere da Norwich City vant 2-0 i den viktige hjemmekampen mot Wolverhampton Wanderers på lørdag. Jonathan Parr startet på benken for Ipswich Town borte mot Fulham, men kom inn i pausen og var med på å sikre tre viktige poeng for traktorguttene.

Rundens spiller: Zach Clough (Bolton Wanderers)
Boltons supertalent har tatt Championship med storm etter nyttår. Han debuterte tidlig i januar i FA-cupen, og i ligadebuten mot Wolverhampton Wanderers i slutten av januar klemte han til med to scoringer. På lørdag scoret han to nye mål da Bolton Wanderers tapte 3-4 hjemme mot Watford, og det er liten tvil om at Bolton har fått opp en meget spennende spiller. Clough har scoret på bestilling på diverse aldersbestemte lag, og ser ikke ut til å ha noen problemer med å gjøre det på seniornivå heller. Han var rundens store spiller denne uken, og vi kommer nok til å høre mye mer om Clough innen sesongslutt.

Rundens scoring: Almen Abdi (Watford)
Det var svært mange scoringer denne runden, men den vakreste var det sveitseren Almen Abdi som sto for. På stillingen 2-1 til Bolton Wanderers mottok han ballen utenfor 16-meteren, før han vendte opp og plasserte ballen i lengste hjørne. En nydelig scoring fra én av ligaens aller beste midtbanespillere.

Rundens servitør: Liam Feeney (Bolton Wanderers)
Bolton-vingen Liam Feeney stjeler sjeldent overskrifter, men i lørdagens målfest på Macron Stadium hadde han en av hovedrollene. Feeney hadde nemlig målgivende pasning på samtlige av Boltons tre scoringer i 3-4-tapet mot Watford. Ganske spesielt for en spiller som ikke har hatt en eneste målgivende pasning siden november.

Rundens kriger: Daryl Murphy (Ipswich Town)
Daryl Murphy ble dagens store helt for Ipswich-fansen etter at han scoret to mål da Ipswich Town vant 2-1 borte mot Fulham denne runden. Han viste fantastisk innstilling da han kriget inn det første målet, og brakk nesen mens han gjorde det. Etter en lang stund på sidelinjen for å stoppe blødningen, kom han inn på banen igjen og scoret sitt andre for dagen. Det viser bare hvor tøff Championships toppscorer faktisk er.

Rundens kløne: Adam Federici (Reading)
Reading-målvakt Adam Federici hadde ikke en god dag på jobben i 1-0 tapet mot Wigan Athletic på tirsdag. Først laget han hjørnespark på utrolig klønete vis da han skulle drible bort Wigan-spiss Leon Clarke, før han på det påfølgende hjørnesparket tabbet seg ut og forærte Wigan det som skulle vise seg å bli kampens eneste scoring.

Rundens gjørmehull: Bloomfield Road
Underlaget som Blackpool spiller sine hjemmekamper på for tiden kan knapt kalles gress. Det er gjørme, sand og halvstore hull, og ballen triller ikke spesielt bra. Blackpool-sjef Lee Clark er flau over banens tilstand, mens lagene som kommer på besøk har begynt å tilpasse formasjon og spillestil til underlaget. Det er rett og slett et hån mot fotballen at et lag på såpass høyt nivå kan ha en så dårlig gressmatte, og ifølge lokalavisen Blackpool Gazette har Football League bedt Blackpool om en forklaring vedrørende deres elendige bane.