Svensk landslagssjef: – Northug er den beste

Rikard Grip mener nordmann som ikke er tatt ut kunne kjempet om medaljer for Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På spørsmål om hvem som er verdens beste sprinter, er den svenske landslagssjefen Rikard Grip klar før dagens VM-sprint.

– Det er Petter (Northug jou.anm) som er verdens beste sprinter ser man det totalt sett. Det er fordi han også har helt unike spurtkvaliteter på slutten av lange løp, sier Grip til TV 2 Sporten.

Svenskenes sprintess, Emil Jönsson, måtte tirsdag meddele at han er ute av VM på hjemmebane på grunn av en strekkeskade.

Grip peker på den norske bredden for å forklare styrkeforholdet mot nabolandet i vest.

Les saken: Svensk gullfavoritt trekker seg fra VM

– Norge har mye bedre sprintere enn Sverige på herresiden nå. Det er bare å se hvem som ikke er på startstreken i dag har. Pål Golberg vant kvalifiseringsrunden i den eksakt samme løypa med fire og et halvt sekund da det var skandinavisk cup. Han står ikke engang på startstreken, sier Golberg.

– Han hadde gått inn i det svenske laget?

– Absolutt. Og han hadde med stor sannsynlighet vært med å kjempe om en pallplass hvis han hadde vært på start, sier Grip.

Grip, som ble kåret til årets trener på den svenske idrettsgallaen, sier det viser det er knallhard konkurranse for plassene på det norske landslaget.

– Ledelsen har en stor utfordring med å ta ut et lag. Jeg har stor respekt for jobben nordmennene gjør, men det er vanskelig å vite hvem som er de beste løperne akkurat på den dagen, sier Grip.