Tinkoff-ordre rydder veien for Kristoff

Oleg Tinkoff viser null interesse for at Peter Sagan skal vinne grønn trøye i Tour de France. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er helt utrolig, sier en hoderystende Dag Otto Lauritzen.

Etter at Sagan sist sommer vant den grønne poengtrøya for tredje gang på rad fant Tinkoff-Saxo frem sjekkheftet og signerte slovaken.

Den tidligere Cannondale-rytteren ble dermed lagkamerat med Alberto Contador. Når det braker løs i Frankrike i juli, er det ingen tvil om hvem av de to som skal prioriteres. 

– Vi har ingen intensjoner om å vinne den trøya. Han var i et mindre lag der grønn trøye var viktig. Hos oss er den gule viktig, sier Oleg Tinkoff. 

Da TV 2 møtte Peter Sagan under Tour of Qatar forrige uke, var han tydelig på at han ønsker fortsette den grønne maktdemonstrasjonen i sitt nye lag. Dag Otto Lauritzen tror 25-åringen blir overrasket når han får høre utspillet til sin eier. 

– Jeg lurer på om Sagan er klar over dette, sier TV 2s sykkelekspert. 

– Peter vil støtte og hjelpe Alberto. Peter har mange andre ritt han kan vinne, understreker Tinkoff. 

– Jeg ser ikke for meg ham som en ren hjelperytter, kontrer Lauritzen. 

Kun to ryttere har vunnet grønn trøye flere ganger på rad enn Sagan i Tour de France-historien. Ifølge Tinkoff vil det kun være en bonus dersom han nærmer seg rekorden til Erik Zabal, som står med seks strake.

– Han har vunnet tre grønne trøyer på rad. Jeg tror han er lei, forteller russeren.

Dette vil rydde veien for Alexander Kristoff, som i fjor endte på 2. plass, men som likevel var sjanseløs på Sagan i poengkonkurransen. 

– Tour de France er et mål: Både vinne etapper og kjempe om grønn trøye, sier Kristoff, som torsdag vant sin fjerde seier for sesongen i Tour of Oman. 

– Dette er en fordel for Kristoff. Sagan er en konkurrent på mange etapper, og sånn sett kan Kristoff kanskje titte på den grønne trøya.