Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cato Husabø Fossen har bakgrunn fra lokalavisa Firda, hvor han startet allerede som 17-åring. Han har jobbet i både TV 2, NRK og VG og har god erfaring som politisk journalist. 

En guttedrøm

For journalisten er det en stor drøm som går i oppfyllelse når han nå får jobben som sportsanker i TV 2.

– Det er ubeskrivelig deilig. For meg er dette en guttedrøm som går i oppfyllelse, og jeg kan nesten ikke vente med å komme i gang. Jeg er både stolt, ydmyk og takknemlig for tilliten TV 2 har vist meg. TV 2 Sporten er Norges ledende sportsredaksjon og jeg gleder meg vanvittig til å få lov til å jobbe med og formidle nyheter som fremkaller så mye engasjement, følelser og lidenskap, sier Husabø Fossen til TV 2.

NYTT ANSIKT PÅ SKJERMEN: Husabø Fossen ser frem til å jobbe som sportsanker for TV 2. Foto: TV 2.
NYTT ANSIKT PÅ SKJERMEN: Husabø Fossen ser frem til å jobbe som sportsanker for TV 2. Foto: TV 2.

Fra politikk til sport

22-åringen har tidligere fokusert på politisk journalistikk, og går fra å være en gravende journalist til et smilende anker. For 22-åringen er dette slettes ingen nedtur.

– Nå skal jeg jo primært være programleder og ikke gravejournalist. Det er heller ikke slik at all sportsjournalistikk må være lettbent, noe jeg synes spesielt Veigar Páll Gunnarsson-saken og de gode Jim Solbakken-sakene illustrerer godt, sier han.

– Det er mye å ta tak i, og jeg har lyst å være en pådriver for at vi skal drive mest mulig kritisk journalistikk. Samtidig skal vi selvsagt få seerne til å smile.

– En glede for TV 2

– Det er en glede å kunne informere om at Cato Husabø Fossen i dag har takket ja til den ledige jobben som ny anker i TV 2 Sporten, sier redaksjonssjef i TV 2 Sporten, Kyrre Øvrebø.

– Før han har fylt 23 år har han jobbet i landets tre største mediehus. Han har dokumenterte evner til å jobbe fram store egensaker, både alene og i team, sier Øvrebø.