Magnus Carlsen stiller i Shamkir Chess i april. AFP PHOTO
Magnus Carlsen stiller i Shamkir Chess i april. AFP PHOTO

Sjakk-Carlsen klar for ny superturnering

Slipper å vente helt i juni før vi får se verdensmesteren i aksjon.

2015 har hittil vært et meget hektisk år for Magnus Carlsen, som spilte en 16-dagersturnering i Nederland i januar, og stilte i en ny turnering i Tyskland kun én uke etterpå. Begge endte med sammenlagtseier, og det var inderlig godt den stadig økende skaren av norske sjakkfans fikk en god dose Carlsen-magi, for det så lenge ut til at verdensmesteren ikke ville stille i en ny sjakkturnering før Norway Chess i juni.

Nå har imidlertid planene endret seg.

- Magnus stiller i Shamkir Chess i april. Det er nå 100 prosent sikkert, sier manager Espen Agdestein til TV 2.

Den norske verdensmesteren vant den samme turneringen i Aserbajdsjan i fjor - da mot Fabiano Caruana, Hikaru Nakamura, Teimour Radjabov, Sergey Karjakin og Shakhriyar Mamedyarov.

Den endelige deltakerlisten for 2015-utgaven er ikke offentliggjort, men TV 2 kjenner til at både Anish Giri, Wesley So og Maxime Vachier-Lagrave er blant Carlsens utfordrere. Det er også ventet at hjemmeyndlingene Teimour Radjabov og Shakhriyar Mamedyarov vil stille.

- Dette blir en helt fantastisk turnering med et supersterkt felt, forteller Agdestein.

- Det er helt perfekt at Magnus får en ny, tøff turnering i april. Dette blir et utrolig bra arrangement og Shamkir er en veldig fin by.

Turneringen spilles til minne om stormesteren Vugar Gashimov. Den første utgaven ble spilt i 2014 og ble en stor suksess, men arrangøren har slitt med å få på plass en ny turnering i år. Nå har de imidlertid lyktes med å hente inn nødvendig støtte og midler, og verdens sjakkelite møtes igjen i Shamkir i april. 

Verdensmester Carlsen tar konkurransen seriøst, og drar på treningsleir for å finpusse sjakkformen før turneringen.

- Vi gjør som i fjor, da vi dro til et varmere sted like før Shamkir. Det fungerte ypperlig, sier Agdestein.