Jonathan (9 mnd) debuterer som kongesønn i storfilm

Den lille gutten har en av hovedrollene i den nye Nils Gaup-filmen Birkebeinerne.

Det er 809 år siden birkebeinerne Skjervald Skrukka og Torstein Skjevla flyktet fra Baglerne med kongesønnen Håkon Håkonsen.

Når Nils Gaup nå spiller inn film om dramaet er det 9 måneder gamle Jonathan som spiller rollen som kongesønn. Han ble valgt ut blant 200 barn til rollen.

– Det var jo en mulighet, først og fremst til å kaste seg med på dette eventyret. For det er jo akkurat det det er, et eventyr. Så vi måtte jo bare prøve, sier moren Camilla Lund Dahlgren til TV 2.

Film til 50 millioner

Nils Gaup har regien på storsatsingen til 50 millioner kroner om dramaet som endret Norges historie for 809 år siden.

– Norge var jo i borgerkrig og hadde holdt på med det i 30 år. Det var værre enn Syria hvor folk kjempet om makten. Så når Håkon Håkonsson ble fraktet til Nidaros så ble han kongsemne, og det var da innledningen på storhetstiden i Norge, forklarer Gaup.

Oftebro og Hivju i hovedrollene

Jakob Oftebro og Kristofer Hivju spiller rollene som Skrukka og Skjevla.

– Dette er jo en guttedrøm for oss og på settet går det ganske lett altså, forteller Kristofer Hivju til TV 2 med et smil.

Gaup, Hivju og Oftebro på settet. Foto: TV 2
Gaup, Hivju og Oftebro på settet. Foto: TV 2

– Ja det er moro legger Jakob Oftebro til. 

– Jeg har jo lest en del håvamål og sånn og skjønner at det var en del skjerpa omstendigheter. Det er mye frykt og veldig mange som er redd for å bli drept hele tiden, avslutter han.