Etter å ha rygget en halvmeter i fylla ble konsekvensene store for den eldre mannen fra Aurskog-Høland. FOTO: LISBETH ANDRESEN/ROMERIKES BLAD
Etter å ha rygget en halvmeter i fylla ble konsekvensene store for den eldre mannen fra Aurskog-Høland. FOTO: LISBETH ANDRESEN/ROMERIKES BLAD

Fyllekjører rygget en halv meter – det var nok

Fikk store konsekvenser for mannen i 70-årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En eldre mann er gitt 30.000 kroner i bot, fratatt førerkortet og idømt 24 dagers betinget fengsel etter den halvmeterlange fyllekjøringen.

Etter et besøk på en av Bjørkelangens restauranter ble mannen i 70-åra til slutt nektet servering. Han gikk dermed ut i en bil som sto på parkeringsplassen utenfor, skriver Romerikes Blad.

Ifølge den ferske dommen fra Nedre Romerike tingrett observerte flere at mannen drakk øl til et punkt der han ble nektet servering. Han ble også observert i det han satte seg inn i bilen.

Innhentet av politiet

Etter å ha sittet i bilen i noe tid, begynte den nå dømte mannen å rygge, han kom bare om lag en halv meter før vitner stoppet ferden.

Ifølge dommen skal mannen ha vært enig i at det var dumt å kjøre bil. Han forlot dermed stedet til fots.

Politiet innhentet mannen og etter en tur på legevakta ble det slått fast at han hadde en promille på 1,86.

La vekt på distansen

Tingretten har lagt på den korte distansen i straffeutmålingen:

«Grunnet den svært begrensede kjøredistansen på ½ til 1 meter på en parkeringsplass, er retten enig med aktor i at fengselsstraffen settes til 24 dager som i sin helhet gjøres betinget.»

Den eldre mannen slipper dermed å sone straffen i fengsel. Han er også fratatt førerkortet i to år, og må avlegge full førerprøve for å kjøre bil igjen.

Les flere bilsaker i Romerikes Blads motormagasin her

Les også: Nå skal politiet kjøre luksus-SUV