Her avslutter Ronaldo den mye omtalte måltørken

Cristiano Ronaldo ga kritikerne svar på tiltale mot Schalke 04 i Mesterligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Schalke - Real Madrid 0-2 (0-1):

Ronaldo mye omtalte fire ukers lange måltørke er over.

Se scoringene i videovinduet øverst (video med tillatelse fra Viasat Fotball)

Etter å ha gått målløs av banen i tre kamper på rad brukte Real Madrids superstjerne bare 26 minutter på å svare kritikerne i onsdagens Mesterliga-oppgjør mot Schalke 04.

Storscoreren headet Real Madrid vakkert i ledelsen etter et perfekt slått innlegg fra Daniel Carvajal.

Drøye ti minutter før slutt sørget backen Marcelo for at Real Madrid vant kampen 2-0 i Tyskland og sikret seg et perfekt utgangspunkt før returkampen i Spania. 26-åringen dundret ballen i krysset fra skrått hold etter 79 minutters spill.

– Vi er glad for at Ronaldo scoret igjen, men det viktigste for oss var at denne kampen endte med seier, sa Marcelo til Viasat etter kampen.

Ronaldos 73. Mesterliga-scoring
Ronaldo har nå scoret 73 mål på 110 kamper i Mesterligaen. Det er et snitt på nesten 0,7 per kamp.

Etter scoringen mot Schalke 04 tangerte Cristiano Ronaldo Lionel Messi og Raúls scoringsrekord på 76 mål totalt i alle europeiske klubbturneringer.

Den portugisiske landslagsstjernen har scoret imponerende 58 mål på 58 kamper for Real Madrid i Mesterligaen.

Han ble også den første spilleren noensinne som har scoret i 12 bortekamper på rad i Europas gjeveste klubbturnering. Totalt har Ronaldo scoret 37 mål på 34 kamper i alle turneringer for Real Madrid hittil i sesongen.

Huntelaars erstatter traff tverliggeren
Roberto di Matteos Schalke yppet seg mot Real Madrid de første 20 minuttene.

Men etter det overtok stjernegalleriet fra Bernabeu kampen totalt og kontrollerte kampen frem til det gjenstod 18 minutter.

Da smalt innbytter Felix Platte, som kom inn for Klaas-Jan Huntelaar, ballen i tverliggeren fra omlag 20 meters hold. 19-åringen var bare noen centimetere fra å sikre Schalke utligningsmålet.

Like etter at Schalke hadde truffet tverliggeren, svarte Real Madrid. Backen Marcelo fikk drømmetreff fra kanten av 16-meteren og dundret ballen i krysset bak Schalkes keeper Wellenreuther. Real Madrid vant kampen 2-0, og sikret seg et perfekt utgangspunkt før returkampen i Spania. 

Schalkes stjernespiss Klaas-Jan Huntelaar måtte forlate banen med skade allerede etter 33 minutters spill. Den tyske klubben opplyser at nederlenderen ble fraktet til sykehus for nærmere undersøkelser etter på ha pådratt seg en skade i leggen mot Real Madrid.

Lucas Silva fra start
Oppgjøret i Gelsenkirchen var en reprise av åttedelsfinalen i 2014.

Den gang viste Real Madrid sin styrke og utklasset det tyske laget med hele 6-1 på Veltins Arena.

I startoppstillingen til Real Madrid fikk januar-signeringen Lucas Silva tillit for første gang. Real Madrid har slitt med skader på midtbanespillere den siste tiden. Blant annet er Luka Modric ute av spill på ubestemt tid.

Real Madrid punget ut med 97 millioner kroner for å sikre seg 22 år gamle Lucas Silva i januar.

22-åringen vant ligaen to ganger med brasilianske Cruzeiro før han skrev under på en kontrakt som strekker seg over fem og et halvt år på Bernabeu.

Slik startet lagene:
Schalke:Wellenreuther, Uchida, Howedes, Matip, Nastasic, Aogo, Neustadter, Hoger, Boateng, Choupo-Moting, Huntelaar

Real Madrid: Casillas, Varane, Pepe, Marcelo, Carvajal, Lucas Silva, Kroos, Isco, Bale, Ronaldo, Benzema