Så mange gull krever landslagssjefen i Falun

Men Vidar Løfshus mener man kan glemme seks gull til Marit Bjørgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi står overfor et nytt VM, og som vanlig er forventningene skyhøye til de norske utøverne.

Størst forventninger er det nok knyttet til de som skal i aksjon i langrennsporet. Med et kvinnelandslag som nærmest har vunnet alt denne sesongen, i tillegg til flere hete medaljekandidater på herresiden, er alt lagt til rette for en real medaljefest i Sverige.

– Må ha minst fire eller fem gull
Onsdag, dagen før første langrennsøvelse, besøkte landslagssjef Vidar Løfshus TV 2s bobil i Falun.

Der avslørte han hvor mange gull Norge må ta dersom han skal dra hjem og være fornøyd.

– Fire eller fem gull må vi ha. Det må vi ta skal jeg være fornøyd. Man blir jo mer og mer spent jo lenger ut i mesterskapet det går før det første gullet kommer. Det er veldig greit om det kommer allerede torsdag, sier han med et smil.

Han understreker allikevel at det er fullt mulig å gjøre et bra mesterskap selv om det ikke blir noen gull de første dagene.

– Under OL i Vancouver hadde vi også en litt trå start. Men da kom vi voldsomt tilbake på slutten, så det trenger ikke nødvendigvis komme de første dagene. Men det sprer seg jo alltid en viss uro både blant oss og det norske folk dersom det ikke kommer, sier han.

FAVORITTER: Norge stiller med et sterkt lag til torsdagens sprint i Falun. Men Marit Bjørgen må nok finne seg i å være den aller største favoritten.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FAVORITTER: Norge stiller med et sterkt lag til torsdagens sprint i Falun. Men Marit Bjørgen må nok finne seg i å være den aller største favoritten.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Tror ikke på seks Bjørgen-gull
En av de største gullfavorittene er selvsagt Marit Bjørgen. 34-åringen, som fra før av står med 12 VM-gull, har vist storform denne sesongen, og enkelte har ymtet frempå med at hun kan stikke av med samtlige topplasseringer i VM.

Det stiller imidlertid Løfshus seg tvilende til.

– Jeg tror det er umulig, men under har skjedd før. Jeg vil imidlertid bli veldig overrasket. Jeg tror ikke hun klarer det, selv om hun har vært vanvittig sterk denne sesongen, sier han.

Landslagssjefen våger allikevel ikke avskrive muligheten helt.

– Er det noen som skal gjøre det så er det henne. Det er teoretisk mulig, men jeg tror ikke hun klarer, gjentar han.

Hvor mange langrennsgull tror du Norge tar under VM? Ta diskusjonen under!