MYE PÅ SPILL: Når man teller opp poengene etter sesongen kan fort denne kampen ha blitt avgjørende. Foto: Skjermdump/tv2.sumo.no
MYE PÅ SPILL: Når man teller opp poengene etter sesongen kan fort denne kampen ha blitt avgjørende. Foto: Skjermdump/tv2.sumo.no

Arendal med viktig seier i gullkampen

Haslum uten Mamelund må innse at gullet er i ferd med å glippe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Les alt om håndball her!

Arendal-Haslum 28-23

Det er ikke tilfeldig at oppgjøret mellom Arendal og Haslum ble omtalt som gullkampen. Begge lags trenere hadde før kampen fyrt opp stemningen og meldt at gull var målet – og det med god grunn.

Cupmester Arendal toppet nemlig Grundigligaen, mens regjerende mester Haslum lå på 2. plass med like mange poeng.

Men med Arendals sterke seier mot Haslum viser nå cupmesteren at de for alvor kan begynne å tro på gull.

– Denne kampen var alfa omega for å være med og slåss i toppen. Nå har vi satt standarden og har kontroll på Haslum. Nå gjelder det å lade om. Vi har igjen tre bortekamper, det er steintøft, sier Arendal-trener Kurtovic like etter seieren.

Før kampen uttalte Haslum-trener Tom-Erik Skarpsno at Arendal kunne arrangere bankett dersom de vant kampen.

Men muligheten til å ødelegge Arendals bankett ble svekket betraktelig da Erlend Mamelund måtte melde pass til kampen. Nøkkelspilleren slet med sykdom og lå hjemme med feber. 

Svært jevn start
I åpningen av kampen kunne man ikke umiddelbart se savnet av Mamelund. Lagene fulgte hverandre svært tett. Etter åtte spilte minutter sto det 5-5, og det var åpenbart at de visste hva som sto på spill. Selv om Tom-Erik Skarpsno gjerne skulle hatt med seg Mamelund, var han optimistisk før kampen ble kastet i gang.

– Vi må tro vi kan slå Arendal. Vi har ikke sittet på buss i fire timer for å tape. Jeg er sikker på at vi kan gjøre en god kamp, og da tror jeg det holder, uttalte treneren til HåndballXtra på TV 2 Sportskanalen før kamp.

Etter 23 minutter i Sør Amfi hadde Arendal skaffet seg en liten luke og ledet 12-9.

– Det er Arendal som har koblet et bittelitt grep, men det er godt tempo og bra trøkk i det Haslum gjør, sa TV 2s håndballekspert Bent Svele.

Cupmesteren fortsatte dominansen de gjenstående minuttene av omgangen. Til pause sto det 15-10 til hjemmelaget.

Røe med scoringsshow
Bortelaget fikk en positiv åpning på andre omgang, anført av en strålende Anders Røe. Haslum-spilleren hadde notert seg for lagets siste fire scoringer før han reduserte til 13-16.

Og spenningen forsvant heller ikke utover i andre omgang. Med kun ti minutter igjen var det fortsatt tre mål som skilte lagene, og Arendal ledet 21-18.

Arendal lukter gull
Haslum trengte desperat en sluttspurt for å skaffe med seg livsviktige poeng. Marinko Kurtovic tok time-out for å tenne håp om poeng. Da svarte Tom-Erik Skarpsno like etter med å bruke sin siste time-out for å beholde ledelsen på 26-21.

Arendal nektet gjestene å komme tilbake i den meget viktige kampen. Hjemmelaget vant til slutt, og sikret seg dermed tre avgjørende poeng i gullkampen. Nå har de vunnet to oppgjør mot Haslum denne sesongen, noe som gjør at de også leder på innbyrdes.