Politiet: Kona (30) drepte ektemannen Helge (61)

En 30 år gammel kvinne fra Filippinene er siktet for å ha forgiftet ektemannen Helge Irgens (61) i Sund kommune utenfor Bergen i fjor sommer.

DØDE: Politiet mener Helge Irgens ble drept av sin filippinske kone i fjor sommer. Foto: Privat.
DØDE: Politiet mener Helge Irgens ble drept av sin filippinske kone i fjor sommer. Foto: Privat.

SISTE: Politiet vil be om fengsling av kvinnen i fire uker av frykt for unndragelsesfare og fare for bevisforspillelse.

Lensmann Helge Stave sier følgende til TV 2 om saken:

– Dette er en sak hvor vi har måttet holde kortene tett til brystet siden siktede har vært i utlandet og vi var redd hun skulle få informasjon som gjorde at hun ikke kom tilbake til landet.

– Hva skjer med kvinnen nå?

– Vi vil be om fire ukers varetektsfengsling.

– Hvordan vil du bedømme arbeidet dere har gjort i denne saken?

– Jeg er fornøyd med at alle trinnene fungerer, vi får varsel av helsevesenet, vi rykker ut og åstedet blir dokumentert godt. Samarbeidet internt i politidistriktet har fungert veldig bra, og vi har også fått Kripos med i etterforskningen, sier lensmannen.

Det var tirsdag kvinnen ble pågrepet og siktet for overlagt drap, skriver Hordaland politidistrikt i en pressemelding. Kvinnen er filippinsk statsborger.

Ifølge Bergens Tidende hadde kvinnen akkurat kommet til Norge fra et to måneder langt opphold på Filippinene da hun ble pågrepet.

Kvinnen har forklart at hun ikke har noe som helst med dødsfallet å gjøre, skriver BT.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld på det nåværende tidspunkt. Hun er sterkt preget og i sjokk over å ha blitt siktet for et så alvorlig forhold som overlagt drap, sier kvinnens forsvarer, Jannicke Keller-Fløystad til avisen.

Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere. Ifølge Bergens Tidende ble kvinnen som nå er siktet for å ha drept Helge Irgens opprinnelig siktet for falsk forklaring i oktober.

Mannen, en norsk statsborger, ble funnet død i deres felles hjem i Sund kommune 25. juni 2014.

Ifølge politiet viste resultatene fra obduksjonen, som først ble klare flere måneder senere, at dødsårsaken ikke var naturlig, men forårsaket av forgiftning ved karbonmonoksid (kullos) og medikamenter.

Ifølge politiet er det gjort funn som gir grunnlag for å sikte Helge Irgens kone for drap.

Mer innhold fra TV 2