Reddet: Marit Malm Frafjord (t.v) og Gro Hammerseng i kriserammede Larvik kan nå smile. Politikerne redder klubben fra konkurs. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Reddet: Marit Malm Frafjord (t.v) og Gro Hammerseng i kriserammede Larvik kan nå smile. Politikerne redder klubben fra konkurs. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Politikerne redder Larvik

– Et veldig viktig bidrag, sier daglig leder Harald Gaupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hver tirsdag kl. 18 på Sportskanalen og Sumo: HåndballXtra

Det har den siste tiden blåst kraftig rundt Larvik Håndballklubb, som har vært truet av konkurs.

Nå ser klubben ut til å være reddet.

Får politisk hjelp
I en pressemelding fra fylkeskommunen i Vestfold informeres det om at flertallspartiene i fylket vil inngå en avtale med Larvik Håndball.

- FrP, Høyre, KrF og Venstre, som tilsammen utgjør posisjonen (flertallspartiene) i Vestfold fylkeskommune vil inngå en forpliktende samarbeidsavtale med Larvik Håndballklubb. En slik avtale vil kunne redde klubben fra konkurs.

Detaljene i avtalen er ikke kjent, men fylkeskommunen vil bidra med sårt trengte midler.

- Som gjenytelse vil klubben stille opp med treningssamarbeid mellom klubbens spillere og fylkeskommunens idrettselever, klubbens arrangementer vil benyttes som arena for relasjonsbygging og drøftinger mellom fylkeskommunen og kommuner/næringsliv og fylkeskommunen vil profileres som samarbeidspartner, heter det i pressemeldingen.

- Det har vært viktig for oss å benytte våre muligheter til å redde en av verdens beste håndballklubber, samtidig som det er til nytte for oss som fylkeskommune, sier Rune Hogsnes, gruppeleder fra Høyre.

 - Det er snakk om 500.000-800.000 i spons, sier gruppeleder fra FrP, Frode Hestnes, til TV 2.

Han understreker at selvom håndballen i fylket nå tildeles en stor sum, vil andre idretter få muligheter senere.

– Larvik Håndballklubb har også klart å hente store midler fra andre sponsorer, sier Hestnes.

– Et viktig bidrag
Daglig leder i Larvik, Harald Gaupen, er selvsagt svært lettet, og innrømmer nå at klubben har tatt et stort steg i riktig retning.

– Den er helt ny for meg også. Så jeg kan egentlig bare konstatere det som står i avisene og takke så mye til Østfold fylkeskommune. Det er et veldig viktig bidrag til det vi holder på med her, sier han til TV 2.

Han understreker allikevel at klubben ikke er helt trygg ennå.

– Den redder oss ikke fra konkurs, men den er sterkt bidragsytende til at vi er kommet veldig mye nærmere det målet. Vi har fortsatt mye å jobbe med før vi kan si at vi står på økonomisk trygg grunn. Men det er et godt bidrag, sier han.

– Hva gjenstår nå?

– Det gjenstår en million kroner. Dersom den sponsoravtalen inkluderer det som står i avisene, en million kroner, så betyr det at vi har en million kroner igjen, sier han.

– Tør ikke slippe skuldrene helt ned ennå
Larvik-spiller Gro Hammerseng-Edin legger heller ikke skjul på at dette har vært en ekstremt viktig dag for klubben.

– Jeg er veldig glad. Dette er veldig bra. Når det er sagt, så skal det sies at vi ikke er helt i mål ennå. Så jeg håper flere kommer på banen, for det trenger vi. Men jeg er veldig glad for det bidraget, sier hun.

Hun mener det ville være svært trist dersom klubben ble stoppet i en sesong hvor det sportslige har gått på skinner.

– Jeg tør ikke slippe ned skuldrene før vi er i mål. Jeg er veldig glad for det bidraget som er kommet nå, så håper jeg virkelig at vi får inn de siste pengene, for håndballen betyr alt for oss. I en sesong hvor det går så bra for oss sportslig, ville det være forferdelig trist om vi ikke fikk fortsette, sier hun.