JØRGEN GRAABAK: Sier OL-gullet har tynget ham ned denne sesongen. Verdenscupseier i Val di Fiemme i begynnelsen av februar ble vendepunktet. (AP Photo/Andrea Solero, Ansa)
JØRGEN GRAABAK: Sier OL-gullet har tynget ham ned denne sesongen. Verdenscupseier i Val di Fiemme i begynnelsen av februar ble vendepunktet. (AP Photo/Andrea Solero, Ansa)

Har jobbet knallhardt for å takle OL-triumfen

– En tyngre bør enn jeg forutså.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er veldig sterk fysisk, også målt opp mot fjoråret, men har hatt noen utfordringer med å få det ut i konkurranse. Den sekken jeg har hatt på ryggen ved å være olympisk mester har nok vært tyngre enn jeg forutså. Så det å få ut potensialet er noe jeg har jobbet steinhardt med, sier Jørgen Graabak på en pressekonferanse i forkant av VM i Falun.

Startet med OL-gull
Graabak tok OL-gull allerede før han vant sin første verdenscup. Et økt har forventningspress etter gullfangsten har tæret på 23-åringen. Forløsningen kom først i Val di Fiemme, snaut tre uker før VM, en helg som også sikret ham VM-billett.

Les mer: Håper de tar seg en schnaps før VM-uttaket

– Jeg fikk smake litt på det midt i sesongen i år: Spørsmålene etter en femteplass er litt annerledes enn de var i fjor. Men jeg løste det bra i Val di Fiemme, hvor jeg slår tilbake og vinner mitt første verdenscup-løp. Det var en kjempefin helg, så får jeg bare se hva jeg får til i presset under VM, sier Grabaak TV 2 Sporten og legger til at han liker hoppbakken i Falun.

– Hvor langt bak kan du være etter hoppingen og fortsatt ha sjanse til å vinne?

– Er jeg innafor minuttet til lederen, bør jeg ha gode sjanser til å hente de foran. Jeg er fortsatt bare nummer elleve i verdenscupen, så et stort medaljehåp er jeg ikke. Men et håp kan vi ha. Det er viktig, sier Graabak.

Business as usual
Først ut på kombinertprogrammet er normalbakken på fredag. Før den tid skal ikke trønderen eksperimentere mer enn nødvendig.

– Jeg kommer til å gjøre det mest mulig som før en World Cup-helg. En lett skitur i dag og en rolig dag i morgen for så å lade maks overskudd til fredagen. Så får vi se hva jeg får til når jeg slipper bommen på fredag, sier Graabak.

– Jeg gleder meg selvfølgelig voldsomt. Det blir mye folk og bra med liv. Det er en helt annen situasjon enn før OL i fjor. Denne gangen kommer jeg ikke som underdog. Det blir helt sikkert ikke enkelt, men jeg har får bare gi gass og se hva jeg kan få til, sier Graabak.