USIKKER:  Kombinertløper Jørgen Graabak er usikker på om han får starte i Falun-VM.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
USIKKER:  Kombinertløper Jørgen Graabak er usikker på om han får starte i Falun-VM. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kombinert: – Håper de tar en schnaps før uttaket

OL-mester Jørgen Graabak er fortsatt usikker på plass på VM-laget fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FALUN (TV 2): Magnus Moan var en av de som slet med å få til de store lengdene på den første treningen, og i analysebua etterpå, fikk han klare svar på hva som måtte forbedres for å kunne kapre en av de fire plassene på laget til VM-premieren fredag.

– Det var en medium start. Jeg føler ikke jeg får skikkelig svar i bakken, men det er to dager til å gjøre det på, sier Moan til TV 2.

– Må tåle det
Alle seks utøverne i troppen har vært på pallen i verdenscupen i løpet av sesongen. Tre av dem har vunnet renn. Men bare fire får være med i hvert renn under VM.

– Det er et såkalt luksusproblem, sier Magnus Moan.

Men treneren mener det ikke er noe problem å vrake gode utøvere.

– Vi må jo ta en avgjørelse og noen vil bli skuffet. I fotball har du jo sju, åtte stykker på benken. Vi skal bare ha to. Så det må vi tåle, sier landslagssjeg Bjørn Kåre Ingebrigtsen.

– Schnaps
OL-mester Jørgen Graabak har heller ikke fått klarsignal. Under OL i Sotsji ble han vraket fra den første konkurransen i normalbakken.

– Målet er å få være med i lillebakken. Det har jeg aldri klart før. Det blir kjempestort for meg bare å få et startnumer. Det blir steinbra, en drøm, spøker Graabak.

Han har følgende råd til trenerteamet.

– Jeg håper hopptreneren har med seg noe god schnaps fra Østerrike som de kan lure i seg før de tar avgjørelsen. For den blir ikke enkel, humrer han.

Graabak var hakket vassere enn Moan på dagens hoppøkt. Haavard Klemetsen var som vanlig best av de norske i bakken, mens det var relativt jevnt mellom Mikko Kokslien, Jan Schmid, og Magnus Krog.

Avgjørelsen på hvem som starter blir tatt etter treningen torsdag formiddag.

– Det som skjer på trening er viktig, så blir det en totalvurdering på hva som har skjedd i år. Til slutt kan det hende at magefølelsen blir avgjørende, sier Bjørn Kåre Ingebrigtsen.