Her er Dropped-Stian nær ved å miste livet

Snowboardkjører Stian Sivertzen (25) i Dropped lå fem dager i koma – i dag gir han sin egen trassighet æren for comebacket. Se hoppet som holdt på å ende livet hans her.

TV 2-serien «Dropped - Heltenes kamp» ble en ny tøff opplevelse for snowboard-kjører Stian Sivertzen.

Høydesyke i Nepal

I onsdagens episode ser vi hvordan han sliter med høydesyke når deltakerne må bevege i seg i fjellene i Nepal, over 4 000 meter over havet. Selv innrømmer friskusen at han nok ikke hadde vært helt ærlig da TV 2 ba om å få en egenerklæring på helsesituasjonen hans før serien ble spilt inn.

– De syntes nok at jeg hadde forklart meg litt dårlig når det gjaldt hvilke skader jeg hadde på forhånd, selv om de kjente til historien min, forteller Sivertzen til TV 2.

Hjerneslag og koma

Historien Stian sikter til er da han i 2009 skadet seg stygt under prøve-OL i Vancouver i Canada. I ett hopp faller Sivertzen og påfører seg rift i hovedpulsåren og to brudd i ryggen. Da han etter kort tid får et hjerneslag blir han lagt i kunstig koma i fem dager.

– Jeg har opplevd noe man egentlig ikke burde opplevd. Det holdt på å gå skikkelig skeis, forteller Stian Sivertzen til TV 2.

Sa at karrieren var over

Ulykken var nær ved å ende livet hans. Familien og støtteapparatet var lenge i tvil om Sivertzen i det hele tatt ville være i stand til å gå etter ulykken. Men hardhausen var aldri i tvil.

– Legen sa at jeg KANSKJE kunne kjøre snowboard, etterhvert. De sa at jeg i hvert fall aldri kunne kjøre profesjonelt igjen, og da var det eneste som stod i hodet mitt da var at jeg skulle bli god, fortalte Sivertzen i et tidligere intervju med TV 2.

Kom tilbake

Takket være beinhard innsats og en innebygget trassighet klarte Sivertzen å holde løftet han hadde gitt seg selv. Tre år etter ulykken i 2009 stod snowboard-kjøreren igjen øverst på verdenscup-pallen i Valmalenco i Italia.

– Hvis noen sier til meg at «dette klarer du ikke», da er jo det noe jeg skal klare, forteller Sivertzen.

Får høydesyke i Nepal

Kanskje er det noe av denne motivasjonen som fikk Sivertzen til å fullføre den beintøffe marsjen i Argentina da han fikk problemer med beina  i forrige episode av Dropped.

Også i onsdagens episode får han helseproblemer når deltakerne blir droppet i fjellene i Nepal, fire tusen meter over havets overflate. Men en gang deltakerne stiger ut av helikopteret begynner de å gispe etter luft - og snart begynner Stian å få problemer.

– Jeg trodde jeg var godt vant til høyden fra før siden jeg er mye fjellene, men jeg gikk på en smell, forklarer Sivertzen til TV 2.

Snowboardkjøreren begynner å få klassiske symptomer på høydesyke og sliter med oppkast og voldsomt hodepine. Etter hvert begynner flere av deltakerne å få de samme problemene og det er fare for at deltakerne må evakueres i kveldens program.

Dropped - Heltenes kamp ser du hver onsdag kl 20.00 på TV 2.

Se alle episodene her (krever innlogging).