TOPPSCORER: Argentinas Giovanni Simeone ble toppscorer da Argentina sikret seg U20-tittelen 8. februar. (AP Photo/Matilde Campodonico)
TOPPSCORER: Argentinas Giovanni Simeone ble toppscorer da Argentina sikret seg U20-tittelen 8. februar. (AP Photo/Matilde Campodonico)

– Sønnen til Diego Simeone er «hyperinteressant» for europeiske klubber

Sønnen til Atlético Madrids suksesstrener Diego Simeone regnes som et av Argentinas største talenter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Diego Simeone spilte i løpet av sin karriere for klubber som Pisa, Sevilla, Lazio, Inter og Atlético Madrid, og fikk med seg 106 landskamper og tre VM-sluttspill for Argentina fra 1992 til 2005.

Etter karrieren har 44-åringen markert seg som en av verdens beste trenere.

Argentineren har vunnet både Europaligaen, Copa del Rey og seriegull med Atlético Madrid etter at han overtok som hovedtrener i 2011.

Nå er også sønnen til den argentinske legenden for alvor i ferd med å vise seg frem i internasjonal fotball.

TALENTFULL SØNN: Atletico-trener Diego Simeones sønn er i ferd med å få sitt store gjennombrudd på fotballbanen.(AP Photo/Manu Fernandez)
TALENTFULL SØNN: Atletico-trener Diego Simeones sønn er i ferd med å få sitt store gjennombrudd på fotballbanen.(AP Photo/Manu Fernandez)

Truet scoringsrekord
Giovanni Simeone, som er født 5. juli 1995, storspilte nylig for Argentina under det søramerikanske U20-mesterskapet og truet lenge Hugo Rodallegas scoringsrekord i mesterskapet.

Rodallega scoret elleve mål i 2005, mens sønnen til Diego Simeone stoppet til slutt på ni fulltreffere i mesterskapet som ble spilt i Uruguay i februar.

19-åringen spiller fast på det argentinske storlaget River Plate, og det skal bare være snakk om et tidsspørsmål før han snappes opp av en Europas største klubber.

– Simeone junior har lenge blitt vurdert som et talent i Argentina, men det er først etter U20 mesterskapet i vinter at han har gått fra kategorien «spennende» til «hyperinteressant» for europeiske klubber. Slektstavlen er selvsagt heller ikke et minus, forteller fotballkonsulent Tor-Kristian Karlsen om Giovanni Simeone til TV 2 Sporten.

Giovanni Simeones storspilt i U20-mesterskapet bidro til at Argentina sikret seg seieren i turneringen for femte gang etter at Colombia ble slått i finalen.

– En imponerende evne til å time løp
Tor-Kristian Karlsen ble imponert over det sønnen til Atlético Madrids suksesstrener viste.

– I mine øyne er han fortsatt litt vanskelig å vurdere. På en side kan det sies at han i Uruguay-mesterskapet scoret mange enkle mål, altså tap-ins fra få meter, men samtidig viser han en imponerende evne til å time løp og smarte bevegelser. Det skal også sies at han har til gode å gjøre sitt store gjennombrudd på River Plate sitt førstelag og siden han snart fyller 20, så bør det ikke drøye altfor lenge til at han scorer mål også mot bedre motstand enn jevnaldrende, poengterer Karlsen.

Mens pappa Diego herjet i en defensiv rolle på midtbanen, spiller sønnen Giovanni i en posisjon som spydspiss.

Karlsen trekker frem spillerforståelsen som en av ungguttens beste ferdigheter.

– Selv om han er relativt stor og sønnen til faren, utmerker han seg mest med intelligente bevegelser fremfor rå fysikk og aggressiv spillestil. Han er en veldig god avslutter som han finne nettmaskene med både høyre, venstre og hodet. Per i dag kan han kanskje minne litt om Hernan Crespo, men med mindre «punch», beskriver Karlsen.

Spansk og argentinsk pass
Giovanni Simeone ble født i Spania mens faren spilte for Atlético Madrid i 1995. Etter at familien flyttet hjem til Argentina i 2005 gikk han gradene i River Plates ungdomsavdeling.

I 2011 skrev 19-åringen under på en profesjonell treårskontrakt med den argentinske toppklubben, og to år senere fikk han debuten på førstelaget.

Nylig signerte han på en forlengelse med River Plate, som binder ham til klubben ut 2016-sesongen.

STORSPILTE: Giovanni Simeone storspilte for Argentina i det søramerikanske U20-mesterskapet. (URUGUAY - Tags: SPORT SOCCER)
STORSPILTE: Giovanni Simeone storspilte for Argentina i det søramerikanske U20-mesterskapet. (URUGUAY - Tags: SPORT SOCCER)

Tor-Kristian Karlsen tror River Plate er villige til å selge juvelen, men understreker at angriperen ikke akkurat blir billig.

– I U20-mesterskapet i Uruguay ble han observert av absolutt alt av europeiske toppklubber, men siden han er under kontrakt med River Plate vil han ikke gå billig. River selger jo kun for top dollar. Siden han er født i Spania har han også europeisk pass er imidlertid det noe som kan gjøre han aktuell for engelske klubber, sier Karlsen.

– Blir trolig solgt til Europa i sommer
Etter sine herjinger for Argentinas U20-landslag regnes Giovanni Simeone som en av den stolte fotballnasjonens største spisstalenter for øyeblikket.

På ryktebørsen nevnes han som aktuell for både Chelsea, PSG, Real Madrid og Barcelona. Karlsen føler seg sikker på at Simeone junior blir å se i en europeisk storklubb allerede neste sesong.

– Potensialet er som sagt litt vrient å vurdere siden hans styrker handler mer om intelligens og rask hjerne, enn ekstreme fysiske egenskaper som er langt enklere å måle og betrakte objektivt. Men etter prestasjonene i Uruguay forventer jeg at han vil bli plukket opp av en storklubb i sommer. De tidligere U20-toppscorerne har stort sett endt opp med en lukrativ overgang, poengterer Tor-Kristian Karlsen.

STORSPILTE: Argentinas Giovanni Simeone regnes som et av Argentinas største talenter. – Jeg tror at han blir solgt i sommer, sier Tor-Kristian Karlsen.AFP  PHOTO / MIGUEL ROJO
STORSPILTE: Argentinas Giovanni Simeone regnes som et av Argentinas største talenter. – Jeg tror at han blir solgt i sommer, sier Tor-Kristian Karlsen.AFP PHOTO / MIGUEL ROJO