«Alle» mener Rooney filmet – bare ikke motstanderens manager ...

Wayne Rooney gjorde bare en unnamanøver, mener Simon Grayson.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester Uniteds Wayne Rooney stormer mot mål i det 86. minutt i gårsdagens femte runde av FA-cupen. Preston-målvakten Thorsten Stuckmann løper langt ut. Rooney hopper over keeperen, faller og får straffespark.

Det er situasjonen som skaper debatt i England tirsdag. Kritikken har haglet. Veldig billig, mener TV 2s fotballekspert Arild Sandstø, som sier Wayne Rooney filmet seg til straffespark.

PRESTONS MANAGER: - Det var ikke filming. Foto: Oli Scarff/Scanpix
PRESTONS MANAGER: - Det var ikke filming. Foto: Oli Scarff/Scanpix

– Målvakten har ikke noe så langt ute å gjøre, men han treffer ikke Rooney. Det var ikke kontakt i det hele tatt. Når det er sagt, så gjorde målvakten en kjempetabbe ved å være så utålmodig, mener TV 2-eksperten.

Les saken: – Wayne Rooney filmet seg til straffe

Preston North End-manager Simon Grayson er derimot mindre bastant i uttalelsene. Han mener det kan være straffespark til tross for at bildene viser at det ikke var kontakt mellom spillerne.

– Jeg sier ikke at det ikke var straffe. Jeg sier det ikke var kontakt. Det var ikke filming. Han hopper som en unnamanøver, sier Grayson til BBC.

Rooney tok selv straffesparket, banket ballen i mål og sikret 3-1-seier til United. Sandstø er klar på at Stuckmann gjør en keepertabbe ved å bevege seg så langt ut i sekstenmeteren, men står fast på at det avgjørende er at det ikke er kontakt mellom spillerne.

Manchester United er dermed videre til kvartfinale i FA-cupen. Der møter de Arsenal den sjuende mars. Kampen vises på TV 2 Sport Premium.