RASER: Carl I. Hagen spør seg om Pegida-leder Max Hermansen må bli drept før befolkningen våkner i et innlegg på sin egen Facebook-side. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
RASER: Carl I. Hagen spør seg om Pegida-leder Max Hermansen må bli drept før befolkningen våkner i et innlegg på sin egen Facebook-side. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Carl I. Hagen: – Må Max Hermansen bli drept før befolkningen våkner?

Går knallhardt ut på Facebook etter markeringen i København.

Over 30.000 mennesker møtte mandag kveld opp i Københavns gater for å ta avstand fra ekstremisme. Det fikk også den tidligere formannen i Frp, Carl I. Hagen, med seg.

«Flott seremoni fra Danmark etter en islamists myrderier. Alle stiller opp! Veldig bra!
Hvor er dere alle når det gjelder Max Hermansen i Oslo som måtte sykemelde seg fordi han ble truet av muslimske elever som ikke likte hans private og personlige synspunkter om Islam på facebook?» spør Carl I. Hagen på sin egen Facebook-side.

Mistet jobben

Max Hermansen står i spissen for organisasjonen Pegida i Norge. Organisasjonen arrangerer hver mandag demonstrasjoner i flere norske byer mot muslimsk innvandring og påvirkning av islam.

I slutten av januar fikk Pegida-talsmannen beskjed om at han ikke lenger var ønsket som lærer ved Opplæringskontoret for service og samferdsel i Oslo.

– Må Max Hermansen bli drept?

Den tidligere Frp-generalen fortsetter med enda tyngre skyts i sitt Facebook-innlegg:

«Må Max Hermansen bli drept før befolkningen våkner når det gjelder snikislamifiseringen og den voksende ettergivenhet for press fra ulike islamske pressgrupper i skole, høyskoler, universiteter og arbeidsliv? Når det gjelder pressen med VG i spissen. Sov godt videre!».

Foto: Skjermdump / Facebook
Foto: Skjermdump / Facebook

Flere støtteerklæringer

I innlegget som til nå har fått over 500 «likes», og har blitt delt over 50 ganger, får Hagen flere støtteerklæringer i kommentarfeltet.

«Kloke ord fra en klok mann!», skriver en som tydelig støtter Hagen. En annen følger opp med: «Hagen har alltid hatt rett. Selvom venstrenaive raddiser kaster egg og kaller skjellsord».

Men ikke alle er enig med de kontroversielle uttalelsene; «Carl. Ikke vær så redd. Du duller deg inn dyna i ett av verdens tryggeste land i natt også».

Det har ikke lykkes TV 2 å komme i kontakt med Hagen for en kommentar i kveld.