ALBERTO CONTADOR: Sier til den spanske avisen AS at han legger opp etter 2016-sesongen. (AP Photo/Christophe Ena)
ALBERTO CONTADOR: Sier til den spanske avisen AS at han legger opp etter 2016-sesongen. (AP Photo/Christophe Ena)

Alberto Contador bekrefter karrierestopp

Men vil først vinne Giro d'Italia og Tour de France i én og samme sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alberto Contador gir seg som proffsyklist etter sesongen 2016.

Det sa 32-åringen til den spanske sportsavisen AS mandag.

- Fysisk er jeg i bra form, og jeg gleder meg til sesongen. Men årene går og neste sesong vil bli min siste, sier Contador til AS på en pressekonferanse i forbindelse med presentasjon av sykkellaget han driver gjennom Alberto Contador Foundation.

Contador vil være 34 år når han avslutter karrieren, som begynte på ONCE-laget tilbake i 2003.

I 2010 testet Contador positivt på clenbuterol, og Tour de France-seieren hans ble av den grunn vedkjent Andy Schleck i ettertid. Til tross for at en lang rekke resultater har blitt strøket fra historiebøkene, er spanjolen én av fem ryttere som har vunnet alle de store etappeløpene: Giro d'Italie, Tour de France og Vuelta a España.

– Proffkarrieren min er på oppløpet. Jeg har denne sesongen igjen i Tinkoff-Saxo, og det er forhandlinger om å fortsette her eller med et annet lag. Jeg ser ikke for meg at jeg signerer mer enn en ettårskontrakt, uttalte Contador til cyclingnews.com i forkant av sesongåpningen i Ruta del Sol den 18. februar.

I forkant av inneværende sesong, er det uttalte målet til Contador og hans Tinkoff-Saxo å vinne Giro d´Italia og Tour de France i én og samme sesong.

– Jeg drar ikke på ritt hvis jeg ikke skal prøve å vinne, men dobbelen med Giroen og Touren er vanskelig. Italia rundt er ofte uforutsigbar og det er ikke den beste måten å forberede seg til Tour de France. Hvis man ikke kan mye om sykkel, tror man en måned mellom løpene er en grei hvileperiode. Det er det ikke, sier Contador.