Avisgigant kåret ukens lag: King bedre enn Messi

Nå er utfordringen for spissen å holde seg skadefri, mener Blackburn-ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Joshua Kings praktkamp og tre mål mot Stoke skaper ikke bare overskrifter i Norge og England.

Den store italienske sportsavisen Gazzetta dello Sport har King på ukens lag, sammensatt av spillere fra hele Europa.

Med på laget er ikke hvem som helst. Rekkekamerater på topp er Barcelonas Lionel Messi, også han tremålsscorer, samt Wolfsburgs Bas Dost. Dost scoret fire ganger i Wolfsburgs 5-4-seier over Leverkusen.

Dost (9) er den eneste på laget som slår Kings poengsum (8,5), mens nordmannen er vurdert til å ha vært bedre enn Messi (8).

Andre stjerner på laget er Arsenals Santi Cazorla og Borussia Mönchengladbachs Granit Xhaka.

UKENS INTERNASJONALE LAG I GAZETTA: Shay Given (Aston Villa) - Michael Dawson (WBA), Marko Basa (Lille), Julian Korb (Borussia Mönchengladbach) - Santi Cazorla (Arsenal), Oscar Trejo (Toulouse), Granit Xhaka (Borussia Mönchengladbach), James Morrison (WBA) - Joshua King (Blackburn), Bas Dost (Wolfsburg), Lionel Messi (Barcelona)
UKENS INTERNASJONALE LAG I GAZETTA: Shay Given (Aston Villa) - Michael Dawson (WBA), Marko Basa (Lille), Julian Korb (Borussia Mönchengladbach) - Santi Cazorla (Arsenal), Oscar Trejo (Toulouse), Granit Xhaka (Borussia Mönchengladbach), James Morrison (WBA) - Joshua King (Blackburn), Bas Dost (Wolfsburg), Lionel Messi (Barcelona)

– Mareritt å spille mot

Kings imponerende forestilling gledet selvfølgelig alle med hjertet i Blackburn, selv om man neppe skal forvente at Romsås-gutten er bedre enn Messi i hver kamp han spiller.

– Vi vet jo at han har et stort potensial, men likevel var det overraskende at han skulle være så dominerende, sier Eirik Aase til TV 2.

– Det må være et mareritt å spille mot Rudy Gestede og ham på topp. Den ene vinner alt i luften, og den andre går i bakrom. Det må være helt fryktelig for forsvarerne når de har dagen.

Aase driver nettstedet championshipnorge.com og leverer etter hver runde i Championship en oppsummering fra englands nest øverste divisjon her på tv2.no. Personlig er Aase stor Blackburn-supporter og han kjenner godt til klubben.

Ønsket med videre

For den norske kraftspissen var hat tricket mot Premier League-klubben Stoke ikke bare etterlengtede nettkjenninger. Det gir ham også gode forhandlingskort fremover.

Spissens kontrakt går ut til sommeren, og etter en trøblete sesong preget av skader styrket King sine aksjer ved å slakte en Premier League-klubb nærmest alene. Både om planen er å bli værende i Blackburn og om han må søke lykken andre steder.

Manager Gary Bowyer har bekreftet at klubben prøver å lande en ny kontrakt med 23-åringen.

Selv virker landslagsspissen avbalansert med tanke på å avklare situasjonen.

– Jeg fokuserer bare på å spille fotball. Jeg ønsker ikke å kommentere for mye om jeg blir tilbudt en ny kontrakt, eller om noe skjer, sa King etter seieren mot Stoke.

– Det som skjer, det skjer. Det er en del av livet som fotballspiller, og jeg bruker ikke for mye energi på hva som skal skje i sommervinduet. Jeg prøver bare å gjøre jobben min på banen. Enhver god prestasjon hjelper, men jeg tenker ikke på overgangsvinduet akkurat nå. Det er for tidlig.

Skadeplaget

King har bare startet fire ligakamper for Blackburn denne sesongen, men har til gjengjeld vært i tre av de fire siste kampene for Rovers.

Ting tyder på at nordmannen er på vei opp og tilbake i form.

– Jeg har slitt med skader, men jeg er tilbake nå og kjenner meg veltrent. Forhåpentlig kan jeg fortsette dette de neste ukene. Vi har viktige kamper som kommer, sier King.

Det å holde seg skadefri kan bli nøkkelen for nordmannen fremover.

I fjor høst regjerte en til daglig benkeslitende King mot Malta, scoret to mål og leverte en målgivende. I den påfølgende kampen mot Bulgaria pådro spissen seg en ryggskade som plaget ham lenge.

Det hele skjedde bare dager etter at landslagssjef Per-Mathias Høgmo roste den tidligere Manchester United-spilleren.

– Det er gøy at Blackburn får opp øynene for kompetansen til Joshua. Han er på vei til å få en status i Blackburn. Det gleder meg å se en Joshua King så til stede og så opptatt av å bli god. Han har et ønske om å gi sitt beste for laget Norge. Jeg har sett en klar modenhet for å bli en bedre fotballspiller. Han har en fantastisk fin utvikling, sa Høgmo.

Får ikke spissplassen

Utviklingen har imidlertid stoppet litt opp på grunn av skadene, og statusen i klubben har også blitt skadelidende.

– Han har ofte klart å levere kamper hvor han har imponert veldig. Problemet er at han nesten som regel pådrar seg skade eller sykdom etter gode kamper. Det gjør at når han kommer tilbake så har andre tatt plassen, sier Eirik Aase.

Samtidig har Rudy Gestede samt storkjøpet og målmaskinen Jordan Rhodes leverte varene på topp.

– King har ikke fått sjansen på topp hos Blackburn, men det skal bli vanskelig å komme utenom ham på topp mot Cardiff etter den kampen, sier Aase.

– Det er et stort luksusproblem med han, Rudy Gestede og Rhodes i form, men det er vel så mye skadene som konkurransen som gjør at han ikke spiller mer.

King gikk av banen med krampe mot Stoke, men er spilleklar til tirsdagens Championship-kamp.

Har gode kort på hånden

Angriperen har gjentatte ganger uttalt at han ønsker å spille på topp. Det kan bli en annen nøkkel i eventuelle kontraktsforhandlinger.

– En ting er at Blackburn ønsker ham videre, en annen ting er om han ønsker å være med videre. Særlig om han ikke får løfter om å spille på topp, sier Blackburn-supporter Aase.

– Vil du ha ham med videre?

– Hadde du spurt meg før kampen så hadde jeg sagt ja, men på lav lønn. Han er så mye skadet, og det er begrenset hvor artig det er å ha en spiller på laget som man knapt får se. Hvis han får spille, og holder seg skadefri, så er jeg positiv.

– Dette øker vel sjansene hans, både for å bli og for å finne ny klubb?

– Han har gode kort på hånden. Bowyer liker raske spillere, men det er vanskelig å si hva som skjer.