MARTIN JOHNSRUD SUNDBY: Reiser hjem for å hvile. Det tror TV 2s langrennsekspert er svært smart. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MARTIN JOHNSRUD SUNDBY: Reiser hjem for å hvile. Det tror TV 2s langrennsekspert er svært smart. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Hjelmeset avskriver ikke Sundby 

– Kan bli et fantastisk VM som følge av hjemreisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg avskriver ikke Martin Johnsrud Sundby på én eneste distanse som følge av at han reiser hjem nå, sier TV 2s langrennsekspert, Odd-Bjørn Hjelmeset.

Martin Johnsrud Sundby velger å ta noen ekstra dager hjemme i Oslo, og reiser ikke til ski-VM i Falun før torsdag. Det tror langrennseksperten er en god vurdering.

Les mer: Sundby utsetter VM-reisen

– Om Martin føler seg sliten, så er det utrolig smart å reise hjem og slappe av i trygge og gode omgivelser. Han er en familiefar, så det er et bra sted når man skal hvile og få det overskuddet som mangler før VM, sier Hjelmeset til TV 2.

Eksperten sier videre at Johnsrud Sundby ikke må stresse avreise til Falun for å rekke duathlon-øvelsen på lørdag, men heller sikre at overskuddet er på plass før de tre neste øvelsene på programmet.

– Det som er viktig for Martin nå, er at han lytter til kroppen. Og det er han en av de beste i langrennsirkuset til å gjøre. Han reiser ikke hjem frivillig. Martin har gått styggfort i et par år. Han hadde ikke hatt et dårlig løp før han viste svakhetstegn i NM. Han har trent knallhardt for å gå bra i VM, men han har kanskje bommet litt på formen. På den andre siden viser hjemturen at han er en stor idrettsmann, sier Hjelmeset.

Den tidligere landslagsløperen påpeker at Johnsrud Sundby var svært fornøyd med gjennomkjøringen han hadde på Holmenkollmarsjen i etterkant av NM.

- Han er verdens beste langrennsløper, men er litt sliten akkurat nå. Det kan hende det bli et fantastisk VM på grunn av det han gjør ved å reise hjem.