SÅ NÆR: Henrik Kristoffersen måtte innse at en sterk  andreomgang ikke holdt til mer enn fjerdeplass. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SÅ NÆR: Henrik Kristoffersen måtte innse at en sterk  andreomgang ikke holdt til mer enn fjerdeplass. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Henrik Kristoffersen to hundredeler fra VM-medalje

– Når man ikke kjører bedre, fortjener man ikke medalje.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jean-Baptiste Grange leverte en råsterk andreomgang i søndagens VM-slalåm og kjørte seg opp fra femteplass til gullmedalje.

Verken Marcel Hirscher eller Alexander Khoroshilov klarte å følge opp sterke førsteomganger. Hirscher kjørte ut, mens Khoroshilov havnet på åttendeplass.

Sølvet gikk til Fritz Dopfer. Felix Neurether tok bronsen – to fattige hundredeler foran Henrik Kristoffersen. 

– Når man ikke kjører bedre, fortjener man ikke medalje. Men to hundredeler... Du klarer ikke blunke så fort en gang, sier Kristoffersen til TV 2. 

Så nær medalje

– De to er i egen klasse, sa Henrik Kristoffersen om Marcel Hirscher og Alexander Khoroshilov da førsteomgangen i Beaver Creek var gjennomført. 

Det viste seg å være en aldri så liten overdrivelse.

Selv hadde han kjørt inn til fjerdeplass, med seks tideler opp til pallplass og 1.26 til lederen Marcel Hirscher. Et tregt midtparti hadde skylden.

– Jeg fikk bare ikke opp farten. Det gikk seigt, sa han til TV 2 etter den første omgangen.

Landslagskollega Sebastian Solevåg lå 2.23 bak, mens Espen Lysdahl kom inn 3.24 bak. Jonathan Nordbotten kjørte ut.

I andre omgang gikk det bedre for Kristoffersen, som kjørte inn til ledelse med åtte løpere igjen. Til slutt var han bare to hundredeler fra å kapre en VM-medalje. 

Sebastian Solevåg kjørte inn til niendeplass, mens Espen Lysdahl havnet på 16. plass.