YDMYKET: Petter Northug jr. (t.v.) går over mål til seier i NM-stafetten for herrer i NM på ski 2015 på Røros. Bak: Lyns Hans Christer Holund. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
YDMYKET: Petter Northug jr. (t.v.) går over mål til seier i NM-stafetten for herrer i NM på ski 2015 på Røros. Bak: Lyns Hans Christer Holund. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Tok hevn mot Northug etter NM-ydmykelsen

– Det var deilig å få en revansje! Han er verdens beste skiløper, sier Hans Christer Holund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Östersund/Bergen (TV 2): Hans Christer Holund (25) imponerte under 15 kilometer fri teknikk i verdenscupen søndag.

Holund gikk inn til fjerdeplass, det beste han noensinne har prestert, etter å ha ledet store deler av løpet.

Langrennsløperen ble for alvor kjent for det norske publikum under NM på ski, der han gikk sisteetappen for Lyn på stafetten.

Strindheims Petter Northug jr. ydmyket da Holund ved å rykke i fra ham, for så å vente på konkurrenten og slå han i spurten.

– Han pisser på meg, sa Holund til TV 2 etter det løpet.

– Verdens beste

Søndag tok Holund hevn da han distanserte Northug kraftig. Verdens største skistjerne var 25 sekunder bak og endte på 16.plass.

– Det var deilig å få en revansje, sier Holund til TV 2 søndag.

– Det er gøy i hvert fall. Han er jo verdens beste skiløper. Når jeg ørst får gå alene så går jeg bra, men jeg har jo ikke det giret Petter har i spurten.

– Har du en melding til Northug?

– Nei, jeg har ikke det. De kommentarene er han alene om.

Petter Northug er kjent for å slenge litt med leppen, og etter å ha ydmyket Lyns ankermann på NM-stafetten hevdet han det var ham som burde føle seg forulempet.

Det hele riktignok sagt med et glimt i øyet.

– Jeg oppfatter heller at det er Holund som er arrogant. Han lot meg gå, for så å hente meg. Jeg følte meg i hvert fall pisset på, flirte Northug den gangen.

Forstår at han ikke er tatt ut til VM

Om han er like fornøyd med å bli distansert i VM-generalprøven gjenstår å se.

En som ikke får gå VM, til tross for en imponerende prestasjon på 15-kilometeren som Finn Hågen Krogh vant, er nettopp Holund.

Det bærer han ikke nag for. 

– De som er tatt ut til VM har vært gode i flere år, så jeg skjønner at landslaget er skeptiske til å ta ut noen som har prestert siste måneden, sier Holund.

Han var imidlertid strålende fornøyd med løpet.

– Dette var ikke langt unna mitt livs løp. Jeg har gått mye bra, både i Rybinsk og under NM. Løpet i dag var kneppet bedre, sier 25-åringen som fyller år om ti dager.

– Jeg merket på oppvarmingen at jeg hadde en veldig bra dag. Da jeg stod på start så var det litt faen heller, jeg må bare gutse. Når man går først i verdenscupen så har man lyst å gjøre det store. Da er det ikke 30.plass man går for. Jeg fikk nok svi for det på sisterunden.