Giroud med volleyperle da Arsenal surfet videre mot Wembley

Franskmannen avgjorde kampen mot Middlesbrough med to scoringer på to minutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal-Middlesbrough 2-0

Se sammendrag øverst!

Olivier Giroud var tungen på vektskålen i møtet med Middlesbrough i FA-cupen, og manager Arsène Wenger roste franskmannen etter kampen.

– Giroud er en annen spiller enn ham som kom hit, av to grunner. Han forstår hva fotball på toppnivå krever. Han jobber med god konsentrasjon på trening. I tillegg er han sterk i kroppen og han bruker den bra, sier Wenger.

Etter en noe halvkjedelig start, smalt det godt på Emirates. Middlesbrough fikk to i trynet på to minutter, og derifra og ut var det egentlig bare ett lag på banen.

Spesielt Girouds andre scoring var av det vakre slaget. Franskmannen dunket til på hel volley, og feiret på sedvanlig vis med å takke høyere makter.

– Det andre målet er en konsekvens av intelligens og teknikk, roste Wenger.

Enkelt 1-0-mål
Arsenal kom definitivt best i gang på Emirates, og det første kvarteret var Middlesbrough knapt borti ballen. Hjemmelaget i rødt kunne scoret både ett og to mål, men Tomas Mejías i Middlesbrough-målet fikk avverget forsøkene fra henholdsvis Santi Cazorla og Olivier Giroud.

Men de to Arsenal-spillerne skulle etter hvert gjøre livet surt for gjestene fra Nordøst-England. Etter en pen dribling fra Alexis Sánchez fikk Cazorla ballen og på eksemplarisk vis trådte den lille spanjolen ballen gjennom til Kieran Gibbs. Gibbs sendte ballen inn til Giroud, som enkelt satte inn 1-0.

Doblet med perlescoring
Bare to minutter seinere var det duket for ny fransk bagett i London. Giroud viste ingen nåde og banket inn 2-0 på hel volley etter hjørnespark fra Sánchez. Dermed stod det plutselig 2-0 på Emirates, og Middlesbrough hadde en bortimot umulig oppgave foran seg.

I 2. omgang fortsatte Arsenal å leke med Middlesbrough. De rødkledde styrte kampen med jernhånd, og i motsetning til et lite kreativt bortelag, vartet Sánchez, Özil og co opp med lekre detaljer og flere målsjanser.

– Boro har hatt lite å stille opp med så langt, konstaterte Kasper Wikestad fra kommentatorboksen.

Vanvittig redning
Med en snau halvtime igjen av kampen var det bare en vanvittig dyktig Tomas Mejías i Boro-buret som hindret Gunners å gå opp i 3-0. Ben Gibson stusset ballen mot eget mål, men med en fantastisk redning reddet Mejías Middlesbrough fra total punktering.

I en ørliten periode kunne det virke som om Mejías redning tente håpet i Boro-laget – men det tok ikke lange tiden før hjemmelaget hadde full kontroll igjen.

Flere mål ble det uansett ikke på Emirates denne søndagskvelden, og dermed er Arsène Wenger og Arsenal fortsatt med i kampen om FA-cup-trofeet.

Slik startet lagene:
Arsenal: Szczesny, Chambers, Gabriel Paulista, Koscielny, Gibbs, Flamini, Cazorla, Welbeck, Özil, Sáncez, Giroud.
Middlesbrough: Mejías, Fredericks, Omeruo, Gibson, Friend, Clayton, Leadbitter, Tomlin, Adomah, Kike, Bamford.

Mandag kl. 20.45: Preston-Manchester United på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!