Lille Bradford tok ny Premier League-skalp

Bradford fortsetter å sende Premier League-lag på hodet ut av FA-cupen. Søndag var det Sunderland som fikk kjenne League One-lagets vrede.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bradford-Sunderland 2-0

Se alle målene fra kampen nedover i artikkelen!

Se fullstendig sammendrag øverst!

I den 4. runden var det Chelsea som gikk på trynet mot lille Bradford fra League One. Lørdag var det Gus Poyet og Sunderland sin tur til å ryke ut mot antatt dårligere motstand.

Et selvmål og scoring fra en eks Sunderland-spiller sørget for at Bradford fortsatt er med i den gjeveste cupen på balløya i vest.

Selvmål og 1-0
Bradford sørget for ellevill jubel blant hjemmefansen da de allerede etter tre minutter gikk opp i 1-0. Billy Clarke knallet til på et langt innlegg, rett i John O'Shea – før ballen trillet i mål bak en sjanseløs Vito Mannone i Sunderland-målet.

Den tidligere Manchester United-spillerens selvmål var også den eneste scoringen i 1. omgang, og dermed var det Bradford som var i føringen da lagene gikk til pause etter 45 minutter ute på en svært frynsete gressmatte.

– Det lukter kvartfinale av Bradford
– Bradford taklet de dårlige forholdene bedre enn Sunderland, var konklusjonen fra Thomas Aune i pausen.

– Sunderland har slitt i serien, Bradford har medvind fra forrige runde. Det lukter kvartfinale av Bradford, repliserte studiokollega Per-Jarle Heggelund.

Tarvelige forhold
Man fikk assosiasjoner til lørdagens møte mellom Martin Ødegaards Castilla og Amorebieta, da man så forholdene ute på Coral Windows Stadium. Banemannskapene jobbet på spreng i pausen – men spillet fortsatte å bære preg av det humpete og sleipe underlaget utover i 2. omgang.

Det ble mye lange baller – og lite småspill, og med disse forutsetningene var det ikke enkelt å se at det var et League One-lag og et Premier League-lag som stanget mot hverandre i FA-cupens 5. runde.

Eks Sunderland-spiller doblet
Da det gjenstod en snau halvtime av kampen ble det nok en gang stille i bortesvingen – og nok en gang tok Coral Windows Stadium fullstendig av. Jon Stead scoret både i den 1., den 2., den 3. og den 4. runden (mot Chelsea), og nå kunne han også feire etter å ha scoret mot Sunderland.

31-åringen – som faktisk også har spilt for Sunderland – knallet til og sendte ballen forbi en fomlete Vito Mannone i Sunderland-målet til 2-0 og stormende jubel.

Flere mål ble det ikke, og dermed er Bradford videre til kvartfinalen i FA-cupen.

Mandag kl. 20.45: Preston-Manchester United på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

Slik startet lagene:
Bradford: Williams, Darby, McArdle, Davies, Meredith, Knott, Liddle, Clarke, Morais, Hanson, Stead.
Sunderland: Mannone, Jones, O'Shea, Brown, Van Aanholt, Álvarez, Larsson, Bridcutt, Johnson, Fletcher, Graham.