FRA DEN EVIGE STAD TIL BEATLES-BYEN: Både Lazios Keita Balde Diao og Romas Miralem Pjanic og Radja Nainggolan lenkes til Liverpool i britiske medier denne helgen. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)
FRA DEN EVIGE STAD TIL BEATLES-BYEN: Både Lazios Keita Balde Diao og Romas Miralem Pjanic og Radja Nainggolan lenkes til Liverpool i britiske medier denne helgen. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)

Fotballrykter: – Liverpool bruker 900 millioner på Serie A-trio

Mens Manchester United må selge dyrekjøpt stjerne for å få råd til forsterkninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fotballryktene tar ikke fri, selv om søndagen er over oss.

Flere av engelsk fotballs største klubber er involvert i heftige spekulasjoner denne helgen, blant annet i form av framtidige sommerkjøp. 

Dette er søndagens fotballrykter!

For etter en FA-cuptriumf mot Crystal Palace er det bare rett og rimelig at Liverpool ligger godt an til europacupspill også neste sesong. Det trengs nok, dersom de skal lokke stjernespillere til Anfield kommende sommer. Avisen Metro skrev i hvert fall lørdag at det er noe Brendan Rodgers håper på.

Ifølge avisen skal det være snakk om å bla opp 75,9 millioner pund – nærmere 900 millioner kroner – for de tre Serie A-spillerne Miralem Pjanic, Radja Nainggolan og Keita Balde Diao. Alle er Roma-baserte, hvorav de to første er midtbanespillere i hovedstadsklubben med samme navn som byen, mens Diao foreløpig spiller i angrepsrekken i byrival Lazios lyseblå farger.

Liverpool følger også tett med på situasjonen til James Milner. 29-åringen har krevd en fireårskontrakt med de regjerende Premier League-mesterne i Manchester City, men foreløpig ikke blitt hørt. Sunday Mirror melder at både Brendan Rodgers, Arsène Wenger i Arsenal og Roberto Mancini i Inter følger tett med på 29-åringens situasjon. Her er det muligheter for et strålende gratiskupp for en spiller som går ut med kontrakt i sommer.

En som kan være på vei inn de gigantiske portene på Etihad Stadium er West Hams Aaron Cresswell. Venstrebacken har imponert i Øst-London etter overgangen fra Ipswich i fjor sommer, og nå skriver Sunday Mirror i sin papirutgave at 25-åringen er en mann som vurderes blant de lyseblå i Manchester City

Også hos Liverpool- og Manchester City-rival Manchester United er det planlagt sommershopping. I går ble det spekulert i en 700-millionersovergang for Edinson Cavani, og med slike menn på vei inn blir også noen overflødige. Juan Mata er blant dem som har fått kjenne på overflødighetsfølelsen allerede denne sesongen, tross gode bidrag på både scorings- og assistfronten når han har spilt. Nå skriver The Sun (bak abonnement) at Atletico Madrid planlegger å hente ham tilbake til Spania - kun et drøyt år etter at spanjolen ankom Old Trafford.

En annen som kan være på vei bort fra Premier League er Romelu Lukaku. Everton-spilleren uttalte tidligere denne uken at han ønsket å spille for en storklubb, og nå kan han få ønsket sitt oppfylt i Bundesliga. Der kan han ifølge Daily Star i hvert fall komme til å bli lagkamerat med eks-lagkamerat i Chelsea, Kevin De Bruyne. De to kjenner hverandre også godt fra det belgiske landslaget, og kan komme til å danne en farlig angrepstrio i Wolfsburg sammen med nederlandske Bas Dost, som scoret fire ganger mot Bayer Leverkusen lørdag.

Danny Ings-ryktene svirrer også som aldri før. Siste nytt i Real Sociedad-sagaen er at The Sun melder om at 22-åringen kan komme til å firedoble lønningen sin hos David Moyes' nye klubb. Hans 15 000 pund i uken i Burnley kan bli til 60 000 pund i uken i Spania.