SLITSOMME DAGER: Tomas Suboda sier det er krevende å huse ungdommene som kommer på Pragueweek. (FOTO: Anna Rydland Nærum/TV 2)
SLITSOMME DAGER: Tomas Suboda sier det er krevende å huse ungdommene som kommer på Pragueweek. (FOTO: Anna Rydland Nærum/TV 2)

Tusenvis av norske ungdommer er i Praha på fylleferie:

Hotellansatt: – Det er slitsomt

PRAHA (TV 2): Ungdom fra Sverige, Danmark og Norge snur Praha på hodet i vinterferien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– De drikker seg fulle, fester og sover. Så står de opp og begynner å drikke på nytt.

Tomas Suoboda jobber på et av hotellene hvor ungdommene som deltar på Pragueweek bor. Han forteller om hvordan hotellet blir snudd på hodet når de skandinaviske ungdommene kommer til byen.

– Det er mye festing, knuste ølflasker i gangene og mye bråk, sier han.

Busser i vinterferien

Selskapet Pragueweek har arrangerert pakketurer til Praha for dansk og svensk ungdom de siste to årene. Denne vinteren har de også etablert seg i Norge.

Norsk ungdom, mesteparten fra østlandet har samlet seg i Praha for å være med. Norsk politi sier at rundt 300 av de omtrent 400 norske reisende er under 18 år.

– Veldig mange av dem som kommer er rundt 17 år, men det er ikke så lett for oss på hotellet og passe på hvem som drikker og ikke, sier Suoboda. 

Norsk politi gikk tidligere ut og advarte foreldre mot å sende barna sine til Praha. 

Arrangøren tar avstand fra politiadvarselen og sier blant annet at de har fått skryt fra utenriksdepartementet for sikkerheten og samarbeidet med tsjekkiske myndigheter.

Kun festing

Suoboda sier det er andre hoteller om har det værre, de har flere gjester fra turene.

– Det virker som de ikke er interessert i noe annet enn å feste. De reiser ikke å ser byen eller drar på museer, det er bare drikking, mener Suoboda.

Da 70 danske ungdommer var på vei til Pragueweek forrige uke måtte bussjåføren tilkalle politiet etter at flere av danskene mellom 16 og 20 tente jointer i busser.

Han sier det er slitsomme dager på jobb når ungdommene kommer.

– Det er vanskelig å gjøre de andre gjestene våre fornøyde, sier han. Det er så mye bråk og festing, og vi greier ikke stoppe det.

Han legger at det er politi lett tilgjengelig og at selskapet har vakter som noen ganger kommer innom hotellet.

– Politiet i byen er aktive i disse ukene, sier hotellarbeideren.