SEIRET I ÖSTERSUND: Finn Hågen Krogh. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SEIRET I ÖSTERSUND: Finn Hågen Krogh. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

VM-vrakede Krogh knallet til og vant sprinten

Finn Hågen Krogh var sterkest i Östersund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Les alt om vintersport her!

Fått med deg Camp Falun? Les også: Christian Paasche flytter inn i TV-sendt bobil under hele VM

Ni norske herrer og åtte norske kvinner hadde kvalifisert seg til sprint-kvartfinalene i Östersund.

– Mye følelser som skulle ut
Av alle de ni norske herrene var det Finn Hågen Krogh som var definitivt sterkest. Altaværingen gikk hele veien og vant finalen foran Alex Harvey og Timo André Bakken.

– Det var et skikkelig seiersbrøl, for det er mye følelser som skulle ut. Jeg var rett og slett skikkelig glad, sier Krogh til TV 2 etter å ha sendt et skikkelig seiersbrøl i retning landslagsledelsen. 

For 24-åringen får ikke gå distansen i VM, men mener selv at seieren i VM-generalprøven styrker søknaden hans til å få gå teamsprinten. 

– Ja, jeg syns sjansene mine er styrket. Jeg har hatt gode resultater tidligere, og selvfølgelig er formen i denne perioden viktig. Er man ute av form så har man ikke noe i et VM å gjøre. Så det er greit å vise både for meg selv og lederene at jeg er i god form, understreker han. 

– Tyngre å svelge en VM-vraking 
Før OL i Sotsji ble Korgh vraket i siste liten etter at Ola Vigen Hattestad vant generalprøven i Nove Mesto. Nå hadde landslgasledelsen gitt beskjed om at dette ikke ville bli tilfellet denne gangen, og Krogh vil han ikke tvele ved at det løpet er kjørt. 

– Jeg visste jo på forhånd at jeg ikke får gå sprinten i VM, så selv om det er kjedelig velger jeg heller å fokusere på at jeg har styrket sjansene mine på teamsprinten og 15 kilometeren, sier han. 

Slik gikk det med kvinnene: Bjørgen overlegen i norsk maktdemonstrasjon

Krogh er fortsatt ikke sikret å få gå en eneste distanse i Falun, og dersom han ikke får gå mener nordleningen det vil det bli et tyngre nederlag enn vrakingen fra OL i Sostji. 

– Jeg har jo hatt en mye bedre sesong i år, og har vist at jeg er mye bedre rustet for å gå et mesterskap. Så det blir tungt å svelge hvis det skjer igjen, understreker han. 

I det første kvartfinaleheatet gikk Timo André Bakken enkelt inn til seier foran svenske Johan Edin.

Det neste heatet skulle vise seg å bli dramatisk – i hver fall sett med svenske øyne. En av Sveriges største medaljehåp i Falun-VM, Emil Jönsson, gikk nemlig i bakken, og måtte bæres ut.

Se Jönsson skade seg her: VM kan ryke for Sveriges største sprintstjerne

Heatet ble til slutt vunnet av Finn Hågen Krogh, som gikk i mål like før Thomas Northug.

Fire norske til semifinalene
Tre kvartfinaleheat seinere hadde ytterligere tre norske videre til semifinalene. Ola Vigen Hattestad falt og dro med sel Pål Golberg i det tredje kvartfinalen. Eirik Bransdal ble disket, og dermed var følgende fire norske løpere kvalifisert til semifinalene: Sondre Turvoll Fossli, Vegard Bjerkrheim Nilsen, Thomas Northug og Finn Hågen Krogh.

Krogh vant det første semifinaleheatet foran Timo André Bakken, mens lillebror Northug røk ut.

Sondre Turvoll Fossli vant sitt heat, og dermed var både han, Krogh og Bakken klare for finalen.

De tre norske tok føringen fra start, og spesielt Finn Hågen Krogh virket pigg. Kanadiske Alex Harvey meldte seg etter hvert på, og på oppløpssiden stod det mellom Krogh og Harvey. Førstnevnte var sterkest og tok til slutt seieren i Östersund.