– Man føler seg ganske liten ved siden av så store stjerner

Francisco Pavón er beviset på at det er mulig å ta steget fra Real Madrids ungdomsavdeling og opp til et førstelag fullt av stjerner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

MADRID (TV 2): Når Real Madrid tar i mot Deportivo la Coruña i La Liga, er det uten Martin Ødegaard.

Til tross for spekulasjonene om at han denne uken kunne få sin førstelagsdebut, så stod ikke den 16-åringens navn på listen over troppen til lørdagens kamp.

– Han har ikke vansker med å trene med oss, og han har selvtillit. Han trener noen dager med oss og noen dager med Castilla. Han skal spille med Castilla denne uken, sa Real Madrid-manager Carlo Ancelotti på fredagens pressekonferanse.

Dermed må man vente på nordmannens debut på førstelaget, men tidligere Real Madrid-spiller Francisco Pavón tror det kan skje om kort tid.

– Jeg tror så fort det er mulig, så kommer de til å gi ham muligheten. De har kjøpt Martin for at han skal spille for førstelaget, sier Pavón til TV 2.

Francisco Pavón fikk 106 kamper for Real Madrid fra 2001 til 2007 (Foto: AP Photo/ EFE/Lluis Gene)
Francisco Pavón fikk 106 kamper for Real Madrid fra 2001 til 2007 (Foto: AP Photo/ EFE/Lluis Gene)

– Carlo Ancelotti er en intelligent mann som kommer til å være i Madrid i mange år. Jeg tror han ønsker å skape en spillerstall for fremtiden.

Debuten større enn Champions League-tittel

Men veien fra Castilla til Real Madrids førstelag er tøff. På veien skal Ødegaard kjempe med spillere som Isco, Gareth Bale, James Rodríguez og Cristiano Ronaldo om spilletiden.

Francisco Pavón er beviset på at det er mulig. Da han ble hentet opp til førstelaget hadde Real Madrid akkurat hentet Zinedine Zidane, mens spillere som Roberto Carlos, Luis Figo, Raúl og Fernando Hierro var i klubben. 

– Man føler seg ganske liten ved siden av så store stjerner. De har bevist så mye i fotballen og du har akkurat begynt din karriere, sier den tidligere Real Madrid-midtstopperen. 

6. oktober 2001 debuterte Pavón for førstelaget. Han spilte hele 28 kamper i 2001/2002-sesongen og var med da Real Madrid tok sitt niende Champions League-trofé våren 2002.

– Dagen jeg debuterte for Real Madrid er den viktigste dagen i min karriere. Den dagen betyr mye mer enn alle titlene jeg har vært med på å vinne, sier han.

"Zidanes y Pavónes"

Pavón ble kanskje ikke den største stjernen i Real Madrid under Galacticós-tiden, men hans navn vil for alltid stå skrevet ved siden av Zinedine Zidanes i historiebøkene.

Uttrykket ”Zidanes y Pavónes” ble brukt som en beskrivelse Real Madrids suksessoppskrift på den tiden; Laget skulle ha store stjerner som Zinedine Zidane, men også egenproduserte talenter som Francisco Pavón.

– For meg er det en ære at mitt navn kan relateres til ungdomsavdelingen og den stilen Real Madrid førte på den tiden. Å ha navnet sitt ved siden av Zinedine Zidane sitt er en ære, for han er den beste spilleren jeg har vært så heldig å få spille sammen med, sier han. 

Mener Zidane og Ødegaard er like

Zinedine Zidane er en mann som har oppnådd det som er mulig å oppnå som fotballspiller. At franskmannen nå er Ødegaards trener, mener spanjolen er fantastisk for 16-åringen. 

– Det er det beste stedet han (Martin) kan være og han har den beste treneren han kan ha. "Zizou" hadde kvaliteter som er veldig like de Martin har, og Martin kan lære mye av ham, sier 35-åringen. 

– Zidane er en taktisk trener, men han gir også sine spillere mye kreativ frihet. Det tror jeg vil passe Martin veldig godt. 

KLARTE DET
KLARTE DET "UMULIGE": Francisco Pavón tok steget fra Castilla til å bli lagkamerat med stjerner som Ronaldo. Han har tro på at Martin Ødegaard kan klare det samme. (Foto: AP Photo/Vincent Yu)

– Real Madrid er ikke målet

Pavón er imponert over det han har sett av Ødegaard, og han har tro på at den norske 16-åringen kan og bør nå langt med fotballen. 

– Han må fortsette å jobbe hardt. Han har kommet hit på grunn av det han har prestert tidligere, men han må fortsette å utvikle seg og lære nye ting, sier han og fortsetter: 

– Å komme til Real Madrid er ikke målet. Det er bare et steg på veien for hans fremtid, som bør være at han er en av de ledende spillerne i europeisk fotball i løpet av de neste årene.