Du har kanskje sett den – reklamen hvor skuespiller Hilde Lyrån påstår at hun ved slankemiddelet Coffee & Konjac har gått ned fire kilo på en måned? Det er lureri, mener ekspertene.

– Den virker ikke altså, sier klinisk ernæringsfysiolog Christine Henriksen i et intervju med God kveld Norge.

Lyrån tror det virker

For 398 kroner får man ifølge reklameannonsen kapsler som demper apetitten, reduserer søtsuget og øker forbrenningen. Ekspertene stiller seg kritiske til det produktet lover.

– Undersøkelser hvor pasienter har fått dette kosttilskuddet, viser at det er en såkalt «ikke signifikant» effektreduksjon. Og den er omlag på 200 gram, sier Henriksen videre.

Lyrån selv tror kapslene hadde en positiv effekt på henne, og hun velger å fronte produktet nettopp fordi hun gikk ned fire kilo på en måned. Men om det var pillene som gjorde susen er litt uklart.

– Du er jo en aktiv dame. Kanskje det er der de fire kiloene forsvant, og ikke ved hjelp av kapslene?

– Jeg går jo litt opp og ned i vekt, som mange andre, men for meg så funket det, sier Lyrån.

Avslører lovbrudd

Produsenten av Coffe & Konjac mener påstandene om at produktene ikke funker er tatt ut av løse lufta. De sier at de forholder seg hundre prosent til lovverket, selv om God kveld Norge kan avsløre det stikk motsatte.

Lovverket sier nemlig at det ikke er tillatt med påstander om hvor raskt eller hvor mye man kan gå ned i vekt.

– Hilde sier jo i reklamen at hun gikk ned fire kilo på en måned. Det strider med lovverket.

– Ja, det er en glipp. Dette er en kjempeglipp som vi ikke har registrert, så det tar vi. Beklager, sier kommunikasjonssjef for Immitec, Kjell Fjalsett, som nå har lovet å fjerne Lyråns kilo-sitat fra reklamen.

Se hele reportasjen med Hilde Lyrån i kveldens God kveld Norge på TV 2 kl. 22.15