FORANDRING FRYDER: Noe har skjedd med Lee Tomlin etter overgangen til Middlesbrough. Foto: Scanpix
FORANDRING FRYDER: Noe har skjedd med Lee Tomlin etter overgangen til Middlesbrough. Foto: Scanpix

Var kraftig overvektig – nå skal han herje med Arsenal

Lee Tomlin holdt på å rote bort fotballkarrieren sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Arsenal - Middlesbrough på TV 2 Sport Premium 2 og TV 2 Sumo søndag kl 17.00.

– Folk vil se på meg og tenke at jeg ikke en gang så ut som en fotballspiller, forteller Lee Tomlin til Daily Mail.

For Tomlin hadde talentet. Han hadde teknikken. Men han manglet viljen.

Da han var ung, så trodde han at talentet var nok til å ta ham til fotballhimmelen. Sjokket var derfor stort da barndomsklubben Leicester ikke ga ham proffkontrakt.

Fløt på talentet
Han innrømmer nå at han aldri jobbet hardere enn han måtte på trening. Han trodde rett og slett at han ikke behøvde å gjøre det. Og da han som 15-åring fikk beskjed av favorittklubben om at han ikke var ønsket med videre, så kom det som et sjokk.

Han havnet etter hvert i Rushden and Diamonds, hvor han debuterte på A-laget som 16-åring. Og imponerte såpass at han fikk prøvespille for Liverpool. Men han venter fortsatt på svar på hvordan prøvespillet gikk.

Se Arsenal - Middlesbrough på TV 2 Sport Premium 2 og TV 2 Sumo søndag kl 17.00.

Utvist da Boro speidet på ham
I stedet ble han hentet til Peterborough som 21-åring. Darren Ferguson fikk åpnet øynene hans, og sønnen til Sir Alex er fortsatt en støttespiller for ham. Selv om vennskapet fikk en knekk da Ferguson stoppet en overgang til Celtic.

– Celtic la inn bud på meg under en kamp, og jeg tenkte at jeg var i ferd med å komme til en klubb som skulle møte Barcelona, AC Milan og Ajax i Champions League. Men han ville ikke la meg gå fordi det var for sent i overgangsvinduet. Jeg beskyldte ham for å ødelegge mulighetene mine til å forsørge familien min. Jeg ble utvist i tre av de fire kampene, forteller 26-åringen.

Under en av disse kampene var Middlesbrough-manager AItor Karanka på tribunen. Men spanjolen lot seg ikke skremme av det røde kortet. Han ville ha Tomlin. Til tross for at den offensive midtbanespilleren ikke hadde den største aksjonsradiusen i ligaen.

Har endret livsstil
Og på Riverside Stadium har han vokst til en av Championships beste spillere. Tomlin skal ha sin del av æren for at Boro nå topper tabellen.

– Jeg har gått ned nesten ti kilo siden jeg kom til Boro. Jeg har gjort mye rett de to siste årene. Spist riktig, trent hardt. Jeg kan fortsatt være en spøkefugl, men jeg vet når det er tid for å jobbe og når det er anledning for en spøk, sier han.

Tomlin var sentral da Middlesbrough slo ut Manchester City i forrige runde av FA-cupen. Søndag er det en ny mulighet til å vise seg frem mot et storlag.

– Arsenal er en ny sjanse til å vise hva jeg kan, sier Tomlin.

Se Arsenal - Middlesbrough på TV 2 Sport Premium 2 og TV 2 Sumo søndag kl 17.00.