Se hva som skjedde da en muslimsk mann stilte seg opp på gata og ba om klem

Rørende scener oppsto da en gruppe muslimer ville slå et slag for økt tillit mellom kristne og muslimer i Canada.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
BLIND TILLIT: Mustafa står med bind foran øynene og åpne armer for å ta imot klemmer fra fremmede. FOTO: Time Vision Productions
BLIND TILLIT: Mustafa står med bind foran øynene og åpne armer for å ta imot klemmer fra fremmede. FOTO: Time Vision Productions

– Dette er en respons på hatkriminalitet og trakassering av muslimer på grunn av islamofobi. Vi ville gå ut på gaten for å synliggjøre hvordan mange muslimer føler seg på grunn av stigmatisering, sier AsoOmii Jay i en video som viser et sosialt eksperiment i Toronto, Canada. 

Se video av eksperimentet øverst i saken!

Mustafa Mawla stiller seg opp på gaten. Han er stor og har langt skjegg med et typisk arabisk utseende. Han har bind for øyene og strekker armene til hver siden. På bakken står det to plakater:

«Jeg er muslim. Jeg blir stemplet som terrorist» og «Jeg stoler på deg. Stoler du på meg? Gi meg en klem»

– Reaksjonen fra forbipasserende var både rørende og inspirerende, sier Jay.

Assma Galuta (24) er initiativtaker til prosjektet sier til Huffington Post at mange vestlige muslimer føler seg utstøtt.

– Muslimer født i vesten må håndere en identitetskrise når de skal tilpasse seg vestlig kultur samtidig som vi vil holde på religionen vår, sier hun. 

Hun gikk sammen med Time Vision Productions og laget videoen til «Blind Trust Project» som sprer seg viralt. 

Det symbolske ved å stole blindt på noen blir veldig sterkt, og det hjelper til med å spre budskapet både til muslimske ekstremister og ikke-muslimer om at Islam står for fred.

– Vold og terrorisme er ikke akseptert i islam. Vi oppfordrer folk til å plukke opp koranen og lese selv, sier Jay.